Bio brood voor Leidsche Rijn, zielige plantjes en weten wat je eet

Foto Jean van Lingen

Sinds mei is Metaal Kathedraal van start gegaan met een nieuwe Bio Markt voor Leidsche Rijn.
Na drie succesvolle edities breidt Metaal Kathedraal het programma van de Bio Markt uit. Bezoekers krijgen de kans om vooraf een bestelling te plaatsen voor vers biologisch brood, en tijdens de dag zelf biedt de organisatie een verdiepend cultureel programma.

Behoefte aan vers biologisch brood in de buurt
Naar aanleiding van verschillende vragen van bezoekers van de maandelijkse Bio Markt, is Metaal Kathedraal een nieuwe samenwerking gestart met de biologische winkel Rio de Bio. Bewoners van Leidsche Rijn moeten nu nog een eind reizen om vers biologisch brood van de bakker in huis te halen. Vanaf nu kan iedereen het heerlijke bio brood van De Veldkeuken bestellen en afhalen bij de kraam van Rio de Bio op de Bio Markt elke eerste zondag van de maand bij Metaal Kathedraal.
Bekijk de website voor meer informatie.

Foto: De Veldkeuken

Cultureel programma “Kunst van de Kringloop”
Metaal Kathedraal werkt stap voor stap toe naar een rijk gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. De markt is tevens dé plek waar culturele delen van de programmering van Metaal Kathedraal gepresenteerd worden. Dit jaar werken kunstenaars met “de Kunst van de Kringloop” en nemen ze voedsel in de breedste zin onder de loep. Een rijke aanvulling voor bezoekers die op bijzondere wijze aan de hand genomen worden door en inzichten krijgen voorgeschoteld over voedsel en het klimaat. Artist in residence Roland van Dierendonck geeft om 13.00 een voordracht op de afvalkansel. Dit is een oeroude traditie van Metaal Kathedraal. De performance duurt ongeveer een kwartier waarna bezoekers in gesprek kunnen gaan met de kunstenaar. Het thema: “Weet U wat u eet?”

Foto: Metaal Kathedraal

Droomvrouw Barbara van Barbara’s Droomtuin komt langs op de Bio Markt: “Barbara’s Droomtuin is mijn plantenasiel voor zielige plantjes. Is uw plant thuis niet goed op zijn plaats? Brengt u deze langs, dan zal ik er voor zorgen en ga ik op zoek naar een prettigere woonomgeving.” De Droomvrouw helpt dromen verwezenlijken. Als straatartiest gaat zij op zoek naar manieren om dit te doen. Met Barbara’s Droomtuin zorgt zij voor verbinding tussen plant en mens.

Workshop voor kinderen
Professor Loep & Het Kunstlaboratorium gaat samen met kinderen op zoek naar eetbare planten en kruiden in de tuin van Metaal Kathedraal. Ze maken een eigen recept voor limonade en gaan deze brouwen en bottelen in flessen of potten met een eigen persoonlijk etiket. Deze workshop vindt plaats tijdens de Bio Markt van 13.00 tot 15.00 kost 15 euro p.p. Reserveren kan hier.

Stadsherberg
Elke eerste zondag van de maand is de Bio Markt geopend tussen 11.00 – 15.00 uur. De markt vindt plaats in de achtertuin van Metaal Kathedraal aan Rijksstraatweg 20 te Utrecht, Leidsche Rijn. Tijdens de Bio Markt is de Stadsherberg Boelens geopend van 11.00 tot 22.00. Bij Boelens worden heerlijke en originele biologische dranken en spijzen geserveerd.

Metaal Kathedraal
Metaal Kathedraal is een onafhankelijke culturele ecologische broedplaats. Dit initiatief van kunstenaars in het voormalige buurtschap De Meern, is een vrijplaats waar ecologie, kunst, cultuur, natuur en cultureel ondernemerschap samengebald worden in een unieke programmering vanuit een uitzonderlijk monumentaal gebouw. Metaal Kathedraal werd medio 1800 gebouwd en was daarmee een van Utrechts’ eerste katholieke kerken. Het monumentale karakteristieke pand is door de eeuwen heen vele male getransformeerd van Katholieke kerk, naar zijspanfabriek, naar metaalfabriek. In 2011 werd de fabriek bezemschoon overgenomen door kunstenaars. Nu is het een bruisend nieuw Mekka voor een breed publiek, Utrechtse makers, kunstenaars, performers en evenementen.

5 gedachten over “Bio brood voor Leidsche Rijn, zielige plantjes en weten wat je eet”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.