Leidsche Rijn Festival strijkt neer bij Castellum Hoge Woerd

Op zondag 27 augustus 2017 organiseert Cultuur19 van 10.00 tot 17.00 uur het Leidsche Rijn Festival bij Castellum Hoge Woerd. Het jaarlijks terugkerende cultuurfestival voor kinderen heeft als thema ‘Beestenboel’.

In en rond de muren speelt zich een waar dierenfeest af met programma verdeeld over vier leeftijdscategorieën: 2-4 jaar, 4-8 jaar, 8-12 jaar en alle leeftijden.
Op het hoofdpodium vindt iedereen iets van zijn gading. Theater Lefkop speelt de voorstelling WC Monster, over een verveelde toiletdame die zich afvraagt waarom haar klanten de toiletten wel binnengaan, maar niet meer uitkomen. De Swingende Giraffen spelen latin kinderliedjes en l’ChaiM brengt iedereen in beweging met hun aanstekelijke balkan, gipsy en klezmer.

Buiten de muren van het Castellum ligt het Spelenderwijs Peuterspeelplein. Deze prachtige tuin is het domein van Steede Hoge Woerd, die het omtoverde tot een ware natuurontdekplek voor groot en klein. Tijdens het festival zijn er alle activiteiten voor de allerkleinsten (2-4 jaar) te vinden, zoals Dansende Dieren Deuntjes, Bere Boos!, ontdekinstallatie Cocon van Diederike’s Toko en Wunderle’s Dierentand-vondsten.
Aan het eind van het terrein ligt de ronde Paardenbak. Hier danst Jelina de Raad samen met studenten van de Utrechtse Dansacademie de voorstelling Nachtvolk (8-12 jaar). Voor het maken van de voorstelling verbleef De Raad enige tijd in de Nomads in Residence, het woon-/werkatelier van Cultuur19. Ze liet zich inspireren door de nachtdieren in het Máximpark. Het volledige programma staat op www.leidscherijnfestival.nl. Entree voor het festival is gratis.

Vrijwilligers gezocht
Ieder jaar dragen vele vrijwilligers bij aan het Leidsche Rijn Festival. Ze helpen mee in de op/-afbouw, achter de bar of bij de kinderactiviteiten. Er is vanalles te doen. Het festival biedt naast een gezellige dag met lekkere lunch ook een festivaltshirt als aandenken. Meer informatie is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl. Aanmelden kan bij Femke Pander via [email protected] of bel voor meer info 030 6703122.

Castellum Hoge Woerd is gelegen aan Hogewoerdplein 1, De Meern. In verband met beperkte parkeergelegenheid raadt de organisatie dringend af om met de auto te komen. Er is voldoende fietsparkeergelegenheid. Op het terrein kan alleen met PIN betaald worden. Kijk voor meer informatie op www.leidscherijnfestival.nl.

4 gedachten over “Leidsche Rijn Festival strijkt neer bij Castellum Hoge Woerd”

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven