Vleutense jonge ondernemer wil Nederland aan de mintthee krijgen

Stel jezelf voor.
Ik ben Saber Benjah. 20 jaar oud en student bedrijfskunde. Ben geboren en getogen in Utrecht en woon al een tijdje in Vleuten.

Een paar maanden terug ben ik vanuit m’n studentenkamer m’n onderneming begonnen: de allereerste online mintthee bezorgservice. Wij willen mensen samenbrengen om een uniek moment te beleven met de Benjah Box. In elke Benjah Box zit verse mint, biologische groene thee en een koekje. 10% van de opbrengst doneren wij aan het goede doel.

Hoe ben je erop gekomen?
Uit pure frustratie eigenlijk. Ik ging langs restaurant en café’s om verse munt te verkopen en keer op keer werd ik naar de deur gewezen. Dus op een gegeven moment  dacht ik: er moet toch een mogelijkheid zijn om iets online te doen.
Op een dag zag ik dat mijn kamergenoot met een brievenbuspakketje langs kwam en toen dacht ik hé wat nou als ik verse munt door de brievenbus kan bezorgen. En toen was het idee geboren! Veel mensen dachten wel dat het nooit zou lukken.

Waar haal je de verse munt vandaan?
Momenteel werken we samen met boeren in Marokko. De munt wordt vers ingevlogen vanuit Marokko. We willen heel graag dat we op lange termijn fairtrade munt kunnen aanbieden.

Hoe gaat het nu?
Voor een kleine startup gaat het best goed. Veel klanten zijn erg tevreden en tot nu toe heb ik geen klacht ontvangen. We waren recent op het Dutch Tea Festival en daar waren we compleet uitverkocht. Ook hebben we onze eerste business award binnengesleept en nu zitten we in de halve finale van SEAT Pitch and Ride, waar we kans maken op een investering en een gloednieuwe auto.

Wat zijn je toekomstplannen?
Waar ik van droom is dat we een wereldwijd merk worden die echt een verandering zullen maken in de theemarkt. Daarom zitten we ook een popup concept te verkennen dat we vanuit Utrecht willen starten.

Momenteel zitten wij in de halve finale van SEAT Pitch and Ride en we kunnen wat hulp gebruiken. Daarom verloten wij 5 Benjah Boxen aan lezers die onze pitch op social media delen met de meest orginele tekst en de hashtag #pitchandridebenjahbox

27 gedachten over “Vleutense jonge ondernemer wil Nederland aan de mintthee krijgen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven