Bewoner in beeld: Yvonne Roelofs als vrijwilliger voor de Klussendienst

15 augustus 2017 12:30  Redactie  Reageer

“Voor de drukke mensen onder ons die toch wat willen doen, is dit ideaal!”

Yvonne Roelofs (55) woont met haar man in Vleuten en werkt als controller bij Gemeente Utrecht. In haar vrije tijd werkt ze als vrijwilliger voor de Klussendienst van Welzaam. Dit jaar zijn dankzij haar al zo’n twintig tuintjes opgeknapt. “De mensen zijn altijd blij en dankbaar. Je kan in twee uur echt heel veel doen.”

Yvonne is dol op tuinieren. “Op mijn werk ben ik veel met mijn hoofd bezig. In mijn vrije tijd wil ik met mijn handen werken. En het is zó mooi om iets te zien opkomen. Het begint met een zaadje, een klein friemeltje en dat is dan ineens zo’n prachtige plant. Dat is het wonder van het leven.”

Zich inzetten voor ouderen was voor Yvonne een bewuste keuze. “Als je wat ouder bent en het begint wat moeizaam te gaan allemaal, dan kan je wel wat hulp gebruiken. Mijn eigen ouders wonen in Nijmegen. Dat is best ver weg. Ik dacht als ik iemands ouders hier help en als iedereen dat zou doen, dan ben je met elkaar al een stuk verder.”

Achter elke tuin zit wel een verhaal. “Laatst was er bijvoorbeeld een dame die voordat ze haar verjaardag vierde, wilde dat haar tuin er netjes uit zag. Ja, dat snap ik wel. Of een andere dame met een veel te grote vlinderstruik. Met een zaag heb ik er één hele grote tak af gehaald. Het was ineens open en licht in de tuin! De tuin van een andere dame lag vól met blaadjes. Dat stoorde haar ernom. Ik heb het opgeruimd en ze was zó blij. Misschien het meest blij van allemaal. Het is dankbaar werk.”

De Klussendienst is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Naast karweitjes in de tuin, doet de dienst ook kleine klussen  in huis. Yvonne: “Het mooie is: je kunt zelf bepalen hoeveel klussen je wilt en wanneer je ze doet. Voor de drukke mensen onder ons die toch wat willen doen, is dit ideaal!” Aanmelden als vrijwilliger bij de Klussendienst van Welzaam? Mail naar wo@welzaamutrecht.nl of bel 030 677 31 31.

Tekst en foto: Gerrie Koops

Lees hier alle andere 'Bewoner in beeld' artikelen

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website