Stadsbaantunnel in Leidsche Rijn

Stadsbaantunnel in beide richtingen weer open

De Stadsbaantunnel langs de A2 in Leidsche Rijn gaat vrijdagavond 25 augustus vanaf 23.00 uur deels open. De werkzaamheden zijn inmiddels zover gevorderd dat in elke rijrichting één rijstrook open kan voor verkeer. De maximale snelheid is tijdelijk verlaagd naar 30 km per uur, in plaats van 50 km per uur. Naar verwachting kunnen vanaf donderdag 31 augustus ook de andere twee rijstroken weer voor het verkeer worden opengesteld.

De tunnel is donderdag 10 augustus uit voorzorg afgesloten voor alle verkeer, omdat er een stuk beton uit de betonnen palenconstructie (pergola) vóór de tunnel op de uitmonding van het middentunnelkanaal was aangetroffen (niet op de rijbaan). Om de tunnel zo snel mogelijk weer open te stellen is afgelopen weekend gestart met tijdelijke maatregelen, waarbij de pergola wordt omwikkeld met een krimpfolie. De tijdelijke maatregelen zijn van kracht hangende het nader onderzoek naar mogelijke oorzaken van de schade aan de tunnel.

8 gedachten over “Stadsbaantunnel in beide richtingen weer open”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].