foto Johan G Hahn

Recordaantal bezoekers voor Leidsche Rijn Festival

Zondag 27 augustus organiseerde Cultuur19 de 18e editie van het Leidsche Rijn Festival, cultureel festival voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Het publiek, dat door het lekkere nazomerweer massaal te voet en met de fiets was gekomen, genoot zichtbaar van alle voorstellingen en optredens. Het festival was voor deze editie neergestreken bij Castellum Hoge Woerd en werd ondersteund door Podium Hoge Woerd, gemeente Utrecht en talloze sponsoren en fondsen.

Op het buitenpodium traden De Swingende Giraffen op en Het Filiaal theatermakers speelden Trollenjong in de Studio van Podium Hoge Woerd. Twee menshoge stokstaartjes (de mobiele act Tails) besnuffelden nieuwsgierig het publiek.

Maar kinderen werden vooral uitgedaagd om zelf te dansen, muziek, theater en beeldende kunst te maken. Danseres Sophia Maria maakte in de week voor het festival een tour langs enkele basisscholen in de wijk en leerde vanaf het hoofdpodium de kinderen De Dierendans. Er werd enthousiast meegedanst en natuurlijk mochten de kinderen daarna op datzelfde grote podium hun dans laten zien.
Deelnemers van zomerkunstprogramma In Je Makie (8-12 jaar) presenteerden hun kunstwerk met een zelfgemaakte theaterperformance over fantasiebeest de zandstruis. Vooraf bouwden bezoekers onder leiding van Chantal De Wolde nog een stukje mee.

Voor de jongste kinderen was in de tuin van Steede Hoge Woerd het Peuterspeelplein van Spelenderwijs ingericht met o.a. de Dieromdom, een trapaangedreven draaimolentje met dieren. Een oase van rust was Het Kleurfeest, een dromerig programma waarbij kinderen rondkropen over een groot vel papier en tekeningen maakten, ondertussen luisterend naar kampvuurliedjes op gitaar.
Letterlijk hoogtepunt van de dag was het gigantische blauwe paard van de Showman’s Fair, dat zich majestueus over het terrein bewoog. Klezmerband l’Chaim zorgden uiteindelijk voor een swingende afsluiting.

Het festival werd bezocht door een recordaantal bezoekers van 5300. Volgend jaar is de 19e editie van het Leidsche Rijn Festival. De datum wordt bekend gemaakt door Cultuur19. Meer informatie op www.cultuur19.nl.

Foto: Johan G. Hahn

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven