tippelzone
 

Tippelzone komt naar De Meern of Leidsche Rijn

4 september 2017 22:01  Redactie  37 reacties

De gemeente Utrecht heeft Boteyken (bedrijvengebied Oudenrijn in De Meern) en de Elektronweg (Bedrijventerrein Lage Weide) aangewezen als mogelijke locaties voor de nieuwe tippelzone. Eind 2017 zal bekend worden waar de tippelzone uiteindelijk zal komen. Tippelzone De baan aan de Europalaan in Kanaleneiland gaat na dertig jaar dicht en moet binnen een jaar plaats maken voor een nieuwe woonwijk.

Hoe heeft de gemeente haar keuze gemaakt?
Belangrijk voor de gemeente is dat de tippelzone op ruime afstand van woningen en scholen komt te liggen. Bovendien wil de gemeente de sexwerkers, de klanten en de omgeving goed in de gaten kunnen houden om de veiligheid te kunnen garanderen.

Voorzieningen
Volgens de wethouder is het op beide locaties mogelijk om de nodige voorzieningen aan te kunnen leggen. Zo komen er afwerkplekken, een huiskamer met hulpverleners en is er twee maal per week een arts aanwezig om de gezondheid van de 150 sekswerkers te garanderen. De ‘verhuizing’ van De Baan moet uiterlijk op 1 januari 2020 gebeuren.

Ondernemers boos en verrast
Ondernemers aan de Boteyken zijn zeker niet blij en laten het er dan ook niet bij zitten. Inmiddels is een advocaat ingeschakeld en zullen zij starten met een handtekeningenactie. De ondernemers zijn vooral bang dat de panden straks niets meer waard zijn.Advertenties:


37 reacties

  1. Wesley de Kruijf

    Altijd handig om hoek, maar goed dit brengt een hoop ellende met zich mee voor de omliggende ondernemers. Bv met koop avond! Utrecht er is maar een remedie verleen deels vergunningen voor exploitatie weer op de oude plek en neem dit zelf in de hand! Of past dit niet in het nette plaatje ?

  2. Rob Kruft

    Nog meer ellende over het kanaal gooien. Wel makkelijk hè zo’n annexatie. Hier heeft D66 dus geen last mee: hoe creëer je pauperwijken.

  3. Jan Schutte

    Gevolg van de ongewenste annexatie; kan de gemeente d’r rotzooi lekker over het AR-KANAAL kwijt, bah!😣

  4. Waarom is dit zo belangrijk overeind te houden afschaffen dit!! *Kan huwelijken *vaste relaties stuk maken!En dit noem je toch géén baan !


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website