tippelzone

Utrecht gaat in gesprek over tippelzone en omwonende starten petitie

Gemeente Utrecht nodigt ondernemers en bewoners uit die mogelijk een tippelzone in hun buurt krijgen. Er worden twee bijeenkomsten gehouden. Op dinsdag 12 september start de bijeenkomst over de Elektronweg. Een dag later, op 13 september, start de bijeenkomst over de Boteyken. De gemeente heeft voor ondernemers en omwonenden een vragenlijst gemaakt en nodigt ze uit om volgende week hierover te praten. Ook de sekswerkers worden hierbij betrokken, voor hen heeft gemeente Utrecht een aparte vragenlijst gemaakt en kunnen zij op 7 en 19 september hun mening geven en meepraten.

Beide locaties zijn bij de gemeente in beeld voor het aanleggen van een nieuwe tippelzone aangezien de huidige tippelzone aan de Europalaan in 2020 plaats moet maken voor nieuwe woningen. Wethouder Victor Everhardt laat weten dat de twee mogelijke locaties het meest geschikt zijn omdat ze buiten bewoont gebied liggen en op een goede en sociaal veilige manier te in te richten zijn. Eind 2017 zal een keuze gemaakt worden tussen de twee locaties.

Petitie
Bewoners van de de Rijksstraatweg en omstreken zijn een petitie gestart en zeggen nee tegen de tippelzone op de Boteyken. De petitie is hier in te vullen.

Lees ook:
Tippelzone komt naar De Meern of Leidsche Rijn

26 gedachten over “Utrecht gaat in gesprek over tippelzone en omwonende starten petitie”

 1. Geweldig beleid toch? We annexeren Vleuten en De Meern in de loop van de tijd flikkeren alle Utrechtse problemen over de oude stadsgrenzen heen! En de opbrengst van de bouwgrond heeft Utrecht zo ook geconfisqueerd. Héél knap!

 2. Almara Mahakena Muriël Mahakena Maike Van Scherpenzeel Marlies van Elderen Kenneth van Rooijen Colin van Rooijen Marten Leerink Caroline van Dam Hans van Strien Remco van der Togt Timo van der Togt Lucinda Schaefers

  1. Als je de documentatie (locatieonderzoek) van de gemeente leest, dan benoemen ze het doodlopend stuk weg dat aan de andere zijde van de rotonde ligt. Ze noemen dit Strijkviertel bij Langerakbrug. Er staat ook een situatieschets op pagina 12.

  1. Ik heb het gelezen Cora. En hoewel ik vind dat gemeente Utrecht heel wat kan leren mbt communicatie vind ik ook dat deze vrouwen een veilige plek in onze stad verdienen.
   Niemand wil dit in zijn of haar vinextuin of stadstuin of gewoon niet in je eigen woonomgeving. Maar het moet toch ergens komen. De precieze plannen die zijn mij nog niet bekend. In 2017 zou prostitutie toch niet zo’n taboe moeten zijn? Voor de vrouwen die er in werken hoop ik dat ze waar dan ook een veilige plek krijgen. Goed om het bespreekbaar te maken.

 3. Plaatje verkeerd:
  De beoogde zone ligt op het noordelijke deel van Boteyken !
  Essentieel, want grenzend aan busstation en aan doorvoerweg naar oa sportpark Rijnvliet en recreatieplas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.