Bandlid Bløf wil Hamtoren gebruiken als locatie voor huiskamerconcerten

Bas Kennis, gitarist en toetsenman van Bløf, wil de door hem gekochte Hamtoren onder andere gebruiken als locatie voor huiskamerconcerten. Dit schrijft restauratie-adviesbureau Froscen op hun website.

Terug naar de middeleeuwen
Voordat het echter zover is, zal de Hamtoren eerst flink gerestaureerd moeten gaan worden. De laatste restauratie aan de in 1450 gebouwde toren, vond namelijk in de jaren 70 van de vorige eeuw plaats. Kennis wil de Hamtoren reconstrueren, zodat het kasteel (Kasteel Den  Ham) weer wordt zoals het oorspronkelijk was. Om dit doel te bereiken, zal er historisch onderzoek worden uitgevoerd. Dit onderzoek wordt verzorgd door Jörg Franken, een expert op het gebied van middeleeuwse bouw.


Advertentie:

Een met muziek gevulde droom
Gezien de zes verdiepingen waarover het gebouw beschikt, is er aan ruimte geen gebrek. Bas kennis, die de Hamtoren voor 1,6 miljoen euro kocht, heeft dan ook ambities die verder gaan dan er een woonruimte van te maken. Zo wenst hij dat het gebouw in de toekomst ook als studioruimte en als locatie voor huiskamerconcerten gaat functioneren. Akoestisch adviseur Jelle van der Voet, van Pinna Accoustics, gaat Bas Kennis helpen zijn droom te vervullen. Van der Voet ontwikkelde eerder al studioruimtes voor onder andere Afro Jack, Jett Rebel en De Staat.

Mochten de plannen lukken, dan zal de Hamtoren in de toekomst dus ook door het publiek bewonderd kunnen worden, en dat in een muzikale setting. Dat klinkt als muziek in de oren!

36 reacties op “Bandlid Bløf wil Hamtoren gebruiken als locatie voor huiskamerconcerten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.