Tippelzone Leidsche Rijn
 Flyer Stadsbelang Utrecht

Mogelijke schadeclaim voor gemeente wegens niet leveren verkochte grond tippelzone

9 september 2017 13:43  Redactie  5 reacties

Middels 11.000 kaarten die bezorgd zijn in diverse Utrechtse wijken wil “Stadsbelang Utrecht” namens de inwoners ervan uiting geven aan de weerstand tegen de eventuele komst van een tippelzone op industrieterrein Oudenrijn, voorheen Strijkviertel.

Ondernemers die hier zijn gevestigd vrezen voor waardevermindering van hun onroerend goed alsmede omzetdaling doordat hun (potentiele) klanten hen zullen mijden. Leveranciers zouden mogelijk geassocieerd kunnen worden met prostitutie en dit wil men voorkomen.

De ondernemers willen de eventueel ontstane financiële schade verhalen op de gemeente. “Mogelijk zal de schade tientallen miljoenen bedragen” aldus een van de ondernemers. “Dit staat niet in verhouding tot de belangen van de circa zestig prostituees die van de tippelzone gebruik zouden maken”.

Ook is er angst voor de veiligheid rondom het industriegebied, aangezien veel sporters en recreanten er hun vertier zoeken.

Bizar detail: Verantwoordelijk wethouder Everhardt heeft bevestigd dat de bedoelde grond reeds is verkocht, maar nu niet tot levering ervan zal overgaan. Dat zou een enorme schadeclaim tot gevolg kunnen hebben. Mogelijk loopt de gemeente door het cancelen van de overeenkomst zeven miljoen euro mis.

De betrokken bedrijfseigenaren overwegen juridische stappen te ondernemen, maar zullen zeker ook niet schromen verdere actie te voeren om hun standpunt duidelijk te maken.
Voor het eind van het jaar zal wethouder Everhardt het besluit nemen of de tippelzone er zal komen. Deze zal dan worden opgeleverd in Januari 2020.

Lees ook:
Utrecht gaat in gesprek over tippelzone en omwonende starten petitie
Tippelzone komt naar De Meern of Leidsche Rijn


Advertenties:

5 reacties

  1. Wim Parmentier

    Eventuele grond is al verkocht??? Gingen ze er dan al vanuit dat het wel goed zou komen met die tippelzone daar? Laat ze lekker in Utrecht blijven!!! Plek zat daar!!!


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website