Blog: Toeval?

10 september 2017 14:21  Redactie  2 reacties

Met een zachte plof valt het op de deurmat, bovenop de folders die eerder deze dag zijn bezorgd, maar waar niemand nog acht op heeft geslagen.

Een glossy magazine ligt er, met op de cover twee jonge vrouwen die gekleed gaan in spijkerbroeken. De een heeft een wit bloesje aan, de ander koos voor iets donkers toen ze haar kledingkast indook op zoek naar iets passends voor een dagje winkelen in het winkelcentrum van de toekomst. Want dat wordt het! Leidsche Rijn Centrum zal hún plek worden. “130 winkels in alle kleuren, smaken en geuren” belooft de cover van het rijk uitgevoerde blad dat ik in handen heb. Eten, drinken, winkelen en ontspannen zullen we er wordt ons voorgehouden. Er is voor ieder wat wils.

De dames stappen vrolijk rond in het hagelnieuwe centrum. Dadelijk zullen ze bepakt, bezakt en uitgeteld een Café Latte drinken op een gezellig terras. Want ook dat kan in wat het tweede stadshart van Utrecht wordt.

De jonge vrouwen hebben zich laten inspireren door het ruime aanbod aan winkels en zijn overweldigd door de mix van culturen die zich manifesteren middels speciaalzaken en horeca.

Het romantische plein is groen en nodigt uit er uren rond te hangen. ‘Hof van Bern’ zal een bruisende plek zijn waar strak en zakelijk op gaan in gezelligheid. Is het daarom dat de dames stralen? Het vooruitzicht om zich te nestelen op een van de terrasjes waar je met je gezicht in de zon heimelijk een taartje eet en van je koffie geniet. Of zijn ze zo opgetogen omdat ze elkaar veel te lang niet hebben gezien?

De voorkant van het magazine nodigt uit het open te slaan, maar ik sta nog even stil bij de twee vrouwen in spijkerbroek. Een in een witte bloes, de ander in het donker. De een blond, de ander brunette … Is er bewust een tegenstelling te ontdekken in die twee, of valt alleen mij het op? Staan zij ergens symbool voor, of zoek ik naar iets dat er niet is misschien?

Hans Peter van Rietschoten

Is het magazine niet bij jou op de deurmat gevallen? Lees het dan online (binnenkort). Via deze link zijn ook de eerdere edities te lezen.

Het magazine is ook af te halen op de volgende adressen:

Brasserie Grauwaart
Grauwaartsingel 1B
3541 DA, Utrecht
Ma – Zo: 11.30h-22h

Verkoopkantoor
Grauwaartsingel 1A
3541 DA, Utrecht
Di – Vr: 13h-16hAdvertenties:


2 reacties

  1. Saskia Broekman

    Regio Leidsche Rijn; kan ik ook ergens aangeven dat ik de glossy niet wil ontvangen? Mooi blad hoor, maar alle info is ook online te vinden. Beetje zonde van al het papier…

    • Zijn we niet bang dat het nieuwe centrum een tochtgat zal blijken te zijn en dat de gezelligheid daar een beetje onder lijdt?


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website