RAUM - caravantoren op het Berlijnplein
 

Caravantoren met inhoud

10 september 2017 22:07  Redactie  3 reacties

Dat veel caravans maar een kort leven zijn beschoren moet Patrick van de Luijtgaarden (geboren Tilburger, 1975) een doorn in het oog zijn geweest.

Een bonte verzameling woest beschilderde sleurhutten sieren sinds enige dagen het Berlijnplein. Nabij RAUM, het Makershuis tegenover de Cinemec op het Berlijnplein, stapelde hij toer caravans opeen tot een wonderlijk kunstobject.

Pet, in de loop der tijd heeft hij zich deze artiesten naam aangemeten (is het de afkorting van zijn burgerlijke naam Patrick of verwijst deze naam misschien naar zijn verzameling petten?) studeerde Communicatiewetenschappen en Informatierecht en stortte zich op de opleiding Beeldende Kunsten. Als fotograaf leverde hij geregeld bijdragen aan De Nieuwe Revue, Trouw, Volkskrant en het inmiddels niet meer op papier uitgegeven magazine Intermediair.

Pet: “De intimiteit van de caravan wordt gecombineerd met specifieke verzamelingen. Juist in deze kleine ruimtes is de impact van een verzameling overweldigend!”

Pet is welhaast professioneel verzamelaar te noemen al gebruikt hij liever de term ‘collectioneur’. De dwaasheid van het ‘nooit genoeg’ blijkt onherroepelijk. Iedere caravan van Tour d’Artistique, zoals Pet zijn reizende kunstwerk heeft gedoopt, herbergt een complete verzameling die hij veelal via Marktplaats op de kop tikt. Boeken, ansichtkaarten, Barbies, aanstekers en tal van andere zaken stelt van de Luijtgaarden ten toon waaraan iedere bezoeker van zijn mobiele kunstwerk zich kan vergapen. Speciaal voor de jongste bezoekers aan de tentoonstelling heeft de kunstenaar een knuffelcaravan ingericht, afgeladen met … knuffels!

RAUM - caravantoren op het Berlijnplein

RAUM - caravantoren op het Berlijnplein

RAUM - caravantoren op het Berlijnplein

Foto’s en tekst: Hans Peter van Rietschoten

Lees hier meer over de caravantoren op de website van RAUM

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

3 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website