Burendag op Vlinderhof

Burendag in het Maximapark op zaterdag 23 september

Kom op zaterdag 23 september tijdens burendag een kijkje nemen in de fraaie werkschuur op de Alendorperweg 10a in het hart van het park! En maak kennis met het werk van de organisatie waarin bewoners, en organisaties zoals de Vrienden van het Máximapark, Landschapsbeheer Vleuten-De Meern, de Bosspeeltuin en de gemeente Utrecht zich hebben verenigd. Vanuit onze werkschuur aan de Alendorperweg 10a starten vrijwilligersactiviteiten zoals presentaties, excursies en werkdagen in het groen.

Wat is er op Burendag allemaal te doen?


Advertentie:

​In en rondom de werkschuur

  • Om 10.00 uur ben je van harte welkom voor koffie/thee/limonade. Daarna gaan we het park in voor diverse werkklussen zoals bramenopslag wegsteken, basaltsplit aanbrengen onder banken, de siertuin van de werkschuur onkruidvrij maken en oude fietsnietjes verwijderen.
  • Op 23 sept wordt ook de parkhop geoogst! We halen de hop op uit de Vlinderhof en gaan samen de hopbellen eraf halen in de werkschuur. Ewald van Brouwerij Maximus zal iets vertellen over het brouwproces.
  • Voor kinderen van 6-12 jaar is er van 11.00 – 14.00 uur in het atelier van Martha Goedings een creatieve workshop “De dieren van het park”. Eerst leer je hoe je dieren tekent daarna gaan we er een maken van hout en andere materialen. Als er genoeg houtn dieren zijn, kan er een leuke expositie voor Dierendag gemaakt worden.
  • Om 12.00 en 14.00 uur geeft Johan de Boer (voorzitter Vrienden) de lezing ‘Máximapark voor beginners’. Heel interessant voor nieuwe bewoners uit Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn. Je krijgt een mooi inkijkje in de ontstaansgeschiedenis van het grootste stadspark van Utrecht dat in 2014 zelfs werd uitgeroepen tot mooiste park van Nederland.
  • De dag wordt afgesloten met een borrel voor de vrijwilligers en buren.

In de Vlinderhof
Niet alleen rondom de werkschuur maar ook in de Vlinderhof is er op 23 sept van alles te doen! Ieder heel uur is er een rondleiding door de tuin. En wilde jij ook altijd al een beetje Vlinderhof in je eigen tuin? Dit is je kans want die dag is er een plantenmarkt. Daarnaast is er Vlinderhof honing van dit seizoen te koop: smaakt weer BIJzonder! Geniet vooral ook van de tuin onder het genot van een kopje heerlijke koffie. Lees hier meer

Meewerken aan het mooiste park van Nederland?
Heb je nog wat tijd over en wil je, af en toe of vaker, helpen? De parkorganisatie hoopt je enthousiast te maken kan je meer vertellen over vrijwilligerswerk in of voor het park. Want zonder vrijwilligers, geen Máximapark. Er is zelfs een heuse parkvacaturebank ingericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.