Phoenix Centrum en Healing

Blog: De huid na intense zonnestralen

Sporen wissen met peeling
Het is heerlijk om nog lang na te genieten van de zomer! De herinneringen zijn nog vers. En wellicht is het vakantiefotoboek al bijna klaar. Helaas laat de zomer soms ook minder fijne sporen na, door zonschade of een vale vermoeide gloed in het gezicht. Nu de zonkracht iets is afgenomen, is het de hoogste tijd deze zomersporen te wissen met een peeling!

Craquelé
De kwetsbare huid verandert onder invloed van de zon. Niet alleen van kleur maar ook van kwaliteit. Zonlicht droogt de huid uit en als je niet oppast kan het craquelé vertonen als bij een uitgedroogde leren tas. De huid verdikt en verdroogt onder invloed van de zon. En omdat de zon in kracht en intensiteit iets afneemt deze maand is het tijd voor grondig onderhoud. En het gezicht eens lekker onder professionele handen te laten verwennen. Dat kan met een peeling!


Advertentie:

Een peeling:

  • reinigt diep,
  • lost dode huidcellen op,
  • vermindert rimpeltjes,
  • geeft een frissere teint,
  • pigmentvlekjes vallen minder op.

Een peeling is een behandeling met enzymen en fruitzuren die de dode huidcellen oplossen en activiteit in celdeling beïnvloeden. Verstopping in de poriën worden opgeruimd. De huid voelt zachter en gladder aan en kan makkelijker voedingstoffen opnemen uit een verzorgende crème.

Professional
Uiteraard is het zaak een peeling te laten aansluiten op de conditie en de gevoeligheid van de huid, want die is bij iedereen anders. Daarom is het prettig naar een professional te gaan. Bij schoonheidssalon Centrum Phoenix kan goed worden ingeschat wat het effect van de betreffende peeling is. De huid wordt gemeten op vocht- vet- en Ph (zuur-) gehalte. De conditie van de huid kan sterk wisselen, zelfs per dag. Vandaar dat de behandeling goed wordt afgestemd. Meestal bestaat een peeling uit meerdere behandelingen voor optimaal resultaat.

Een peeling heeft positieve invloed op zonschade, acne of pigmentproblemen in het gezicht. De huid wordt weer getraind en gevoed en geeft een gezondere teint. Zo kunt u stralend en als nieuw de zoete herinneringen aan de mooie zomer terug zien in het vakantie album. Zonder de stille sporen in het (ge-)zicht.

LEES HIER ALLE BLOGS VAN PHOENIX

Geschreven voor schoonheidssalon Centrum Phoenix door Daphne Alders van Inkt & Olie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.