appelplukdag-de-haarse-gaard

Appelpluk Dag in De Haarse Gaard op zaterdag 23 september

A.s. zaterdag 23 september is het weer zover; dan organiseert Plattelandswinkel De Haarse Gaard aan Thematerweg 8 te Haarzuilens een Appelpluk Dag! Beleef het buitenleven in onze boomgaard en kom zelf lekker appels plukken, maak een ritje in de pluktrein en leer wat een fruitteler allemaal moet doen voor een heerlijke appel of peer. De kinderen kunnen zelf sap persen, zich laten schminken, een ritje op de pony maken en er staat een springkussen. Ontdek ook de lekkernijen op onze streekmarkt. Een leuk familie-uitje!

Appelpluk Dag
Kom tijdens de Appelpluk Dag op 23 september van 10.00u tot 16.00u zelf appels plukken in de boomgaard van de familie Van Rossum. Beleef het buitenleven en pluk zelf heerlijke appels! Maak een gezellig ritje met de pluktrein en leer wat een fruitteler moet doen voor een heerlijke appel of peer. Voor het plukken krijgt u plukinstructies. Na het plukken worden de appels afgewogen en afgerekend, voor slechts € 1,- per kilo!

Drink na deze ervaring een lekker kopje koffie of thee, terwijl de kinderen zich lekker op het springkussen uitleven, dwalen in het doolhof, zich laten schminken, een ritje op de pony maken of zelf een glaasje sap persen. Of geniet van de proeverij van heerlijk ganzenvlees van Hollands Wild! Luister naar het verhaal van de imker en leer van alles over de bij, die essentieel is voor ons fruit.

De Haarse Gaard pand

Blote voetenpad
Onze buren van Hoeve Wielrevelt zijn er ook; Natuurmonumenten maakt een blote voetenpad, Gasterij Wielrevelt heeft een kleine proeverij met enkele lekkernijen en Paul & Marcel van ’t Ouwe Land nemen een landvarken mee en verkopen hun eigen vlees en biologische aardappels. De geitjes van Geertjes Hoeve mag je knuffelen. En de kalfjes van buurman boeren Hans en Peter zijn er ook!

Streekmarkt en zonnestroom
Ook dit jaar staan een aantal ondernemers uit Haarzuilens en omstreken met hun producten op een kleine streekmarkt op onze werf. Denk hierbij aan kunst van Cecile Reijnders, sieraden, sjaals en heerlijke soep van Marinka Koot, heerlijke producten -o.a. appeltaart met onze appels- van bakkerij Abrona, vers gemaakte pizza’s van pizzabakker Gerard van Hezik, ambachtelijk ijs van Anja van IJsboerderij Vernooij, etc. Coöperatie Haarse Zon is aanwezig om u alles te vertellen over 100% duurzame en lokaal -o.a. bij De Haarse Gaard!- opgewekte zonne-energie.

Pluktrein_Familie Van Rossum

Tip: kom op de fiets, in verband met de drukte en neem zelf draagtassen/manden mee. De boomgaard kan (nog) nat zijn, neem daarom ook je laarzen mee. Kortom: een heel leuk familie-uitje en een mooie gelegenheid om kennis te maken met ons fruitteeltbedrijf en de boerderijwinkel. Houdt de ontwikkelingen en activiteiten in de gaten op onze website www.dehaarsegaard.nl, of via Facebook en Twitter.

Plattelandswinkel De Haarse Gaard
Fruitteeltbedrijf Van Rossum heeft een lange geschiedenis aan de Thematerweg 8 te Haarzuilens; ca. 50 jaar geleden begon Toon van Rossum er met de verkoop van zijn fruit en aardappels. Inmiddels heeft de derde generatie, Tony, er een nieuwe boerderijwinkel geopend sinds 1 mei 2014. “Bij ons proef je ‘de smaak van het platteland’. Denk aan heerlijk fruit uit eigen boomgaard als appels en peren, pruimen en bramen, tal van andere soorten fruit, vruchtensappen -met daarin onze eigen appels en peren-, vruchtensecco’s, fruitchocolade, duurzaam ganzenvlees, talrijke groenten en streekproducten zoals honing uit eigen boomgaard, streekbier en ambachtelijk boerenijs, vruchtensauzen, fruitbeleg, confituren, appelmoes, boerenijs, appeltaart, aardappels, meelproducten en eieren. Daarmee is het dé nieuwe plattelandswinkel van Leidsche Rijn, voor je dagelijkse portie vitamines en mineralen. Ook voor fruitmanden en gezonde cadeau- en kerstpakketten ben je bij ons aan het juiste adres!”.

12 gedachten over “Appelpluk Dag in De Haarse Gaard op zaterdag 23 september”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].