i-love-Nederlands-Film-Festival

Nederlands Film Festival in Leidsche Rijn

Vanaf woensdag is het weer zover; de 37e editie van het Nederlands Film Festival vindt dan plaats in Utrecht. Jong en oud kan dan tien dagen lang genieten van de beste Nederlandse films, televisieseries, interactieve projecten en evenementen. Sinds een paar jaar beleef je het festival ook vlak in de buurt, in CineMec! Op zaterdag 23 en zondag 24 september is hier een spetterend filmprogramma én kan je in gesprek met je (nieuwe) favoriete filmmakers tijdens een van de Q&A’s. Het gehele programma en tickets vind je op www.filmfestival.nl. We hebben een aantal leuke tips in CineMec voor je op een rijtje gezet:

Tulipani | 24 september, 18.45
Tulipani
De openingsfilm van de 37e editie van het Nederlands Film Festival; een sprookjesachtige tragikomedie over een Zeeuwse boer (Gouden Kalf-winnaar Gijs Naber) die na de watersnoodramp in 1953 z’n natte voeten zat is. Hij fietst naar Zuid-Italië, begint er een tulpenkwekerij en groeit uit tot een legende.
Geniet naast Tulipani ook van de voorfilm Kalinka incl. Q&A met regisseur Remi Kooi.
Klik hier voor de trailer

Familiefilms | 23 september, Sing Song (14.00) & Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet (16.00)
Links: Sing Song, rechts: Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

Je kunt bij het NFF ook met het hele gezin naar de film! Bijvoorbeeld naar de nieuwe avonturenfilm Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet of de muzikale speelfilm Sing Song!

Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet is de derde verfilming naar de succesvolle boeken van Tosca Menten. Dummie de Mummie heeft heimwee naar Egypte en zijn ouders. In deze familiefilm reist hij met zijn vriend Goos en andere bekenden naar zijn vaderland.
Klik hier voor de trailer

Sing Song gaat over een muzikaal avontuur van de 16-jarige Jasmine, die met gitarist Stijn naar Suriname gaat om mee te doen aan een song-contest. Maar in het geheim gaat ze ook op zoek naar haar moeder – én haar roots.
Klik hier voor de trailer

A Family Quartet | 23 september, 19.15
A Family QuartetBen je een muziekliefhebber, of heb je gewoon zin in een bijzondere documentaire? In A Family Quartet volg je twee jaar uit het leven van jong viooltalent Noa Wildschut (inmiddels 16), haar altviool spelende zus en hun ouders. Over ambitie, de verhoudingen in dit bijzondere gezin, en over de coming-of-age van twee sensitieve meisjes.
Klik hier voor de trailer

One Night Stand XII – Limburgia & De dag dat mijn huis viel | 24 september, 21.15
Links: One Night Stand XII – Limburgia, rechts: De dag dat mijn huis viel

Twee nieuwe korte films van 45 minuten, voor het eerst op het grote doek vertoond tijdens het Nederlands Film Festival.

Limburgia
In Limburgia zet de traditiegetrouwe commandant van schutterij Limburgia alles op alles om zijn vrouw postuum tot schutterskoningin te kronen. Hij beseft dat hij moet kiezen tussen heden en verleden.

De dag dat mijn huis viel
Na het abrupte vertrek van hun bejaarde moeder, proberen drie broers wanhopig overeind te blijven in een hellend huis/ maar hoe schever de verhoudingen tussen de broers, des te meer het huis kantelt.

Zie ook de dagen in onze agenda: woensdag 20 september, zaterdag 23 september en zondag 24 september

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].