vrijstaat-poppenmaker
 

PopUp – de (droom)wereld van de poppenmaker

20 september 2017 15:01  Redactie  Reageer

Marionetten, handpoppen, stokpoppen of schaduwfiguren: dankzij poppenmakers en -spelers komen deze wonderlijke wezens tot leven. Beeldend kunstenaar Jochen Lange is een echte puppet master en bouwt poppen voor tv, theater en festivals. In zijn Utrechtse atelier creëert hij unieke karakters in diverse formaten en stijlen. Tijdens PopUp neemt Jochen je mee in de wereld van de poppenmaker. In de Vrijstaat-werkplaats zien we hoe de poppen worden gemaakt en de techniek die nodig is om ze te laten bewegen. Sommige poppen zijn nog niet af. Kun jij de poppenmaker verder helpen?

Als de poppenmaker slaapt komen in zijn droom de poppen tot leven. Samen met theatervormgever Kim van der Zijde giet Jochen de magische wereld van zijn poppen in beeld en geluid. Dwaal door deze droomwereld en ontmoet bijzondere figuren als de blauwe draak en Japanse prinses. Kruip in de reuzenpop en vertel jouw eigen verhaal. Wil jij samen met de Dromenstrooier op reis door de droom van de poppenmaker? Reserveer dan een plekje om 12:30 of 15:00 uur via www.devrijstaat.nl
Grote kans dat je al eens een poppenmaker Jochen Lange hebt gezien. Bijvoorbeeld in het tv-programma POPSTER! op SBS6. Hiervoor maakte Jochen Miss Izzy, één van de drie juryleden.

PopUp is van 30 september t/m 26 november iedere zaterdag en zondag open tussen 12 en 17 uur. In de herfstvakantie is PopUp extra open op 18, 19 en 20 oktober. Je vindt PopUp in de expo-ruimte het Gebouw. Navigeer naar Madridstraat 1 en parkeer bij het schoolgebouw.

vrijstaat Unieke Zaken - De Poppenmaker


Advertentie:

Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website