nieuwbouw Leidsche Rijn centrum

Wonen in Leidsche Rijn Centrum

Waar op ‘Kubuseiland’ nabij het Sint Antoniusziekenhuis op een enkele kavel na nog weinig bouwbewegingen zijn te ontdekken is dat even verderop in Leidsche Rijn Centrum wel anders.

Binnen enkele weken zullen de eerste winkels er hun deuren openen en hun klanten als vorsten onthalen. Tenslotte moeten de klanten zich er koning voelen en in hun liefst ruime vriendenkring laten weten dat het er zo prettig winkelen is.

Waar de bouw van het tweede stadshart van Utrecht ettelijke maanden in beslag heeft genomen zijn enkele van de woningen op ‘Kubuseiland’ in slechts een paar dagen neergezet.
Naast de modelwoning ligt een kavel die twee en een halve dag geleden er nog bij lag als een modderpoel waarmee ogenschijnlijk niets te beginnen was. Nu staat er een woning in wording die nagenoeg al waterdicht is. Binnen nog eens twee en een halve dag zal het bewoonbaar zijn. Alle aansluitingen en voorzieningen zullen functioneren en op de avond van de afbouwdag zullen de bewoners bij een knapperend openhaard vuur een goed glas bellenwijn kunnen heffen op de oplevering van hun woning.

De aanstaande bewoners van de vele typen appartementen boven en deels ook naast de winkels in Leidsche Rijn Centrum zullen langer geduld moeten hebben. De appartementen zullen gefaseerd worden opgeleverd, de eersten nog dit najaar.

De vrijesector appartementen in bouwplan De Fabiola zullen opgeleverd worden tussen december 2017 en februari 2018, evenals de appartementen in plan De Phoenix die inmiddels allemaal verkocht zijn. De prijzen van deze woningen liggen tussen de 250.000 en ruim 475.000 (!) euro. Ook de vrijesector huurwoningen aan De Richmond zullen rond deze zelfde periode worden opgeleverd. Hier zijn nog verschillende appartementen beschikbaar vanaf bijna 850 euro per maand. De Rossfeld, De Boulonge (69 huurwoningen), De Victoria alsmede De Frederik (81 koopappartementen tussen de 200.00 en 300.000 euro) en De Letna (start verkoop medio oktober 2017, alle huurwoningen zijn reeds vergeven) zullen ook op niet al te lange termijn op de markt komen.

De zeer gevarieerde woningen zijn een goede mix van huur- en koophuizen waar zodoende naar alle waarschijnlijkheid een gemêleerde groep bewoners er hun plek zullen vinden.

Voor meer informatie bekijk de website van Leidsche Rijn Centrum of bezoek de special op Regio Leidsche Rijn.

6 gedachten over “Wonen in Leidsche Rijn Centrum”

  1. Voor KWF Kankerbestrijding zoeken we nieuwe bewoners van Leidsche Rijn centrum die in september 2018 in hun eigen appartementencomplex willen collecteren. Stuur mij een pb als je meer informatie wenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.