Gebouw van BSO verwoest door brand
 Foto: Michiel van Beers

Buitenschoolse opvang Wijs in De Meern door brand verwoest

1 oktober 2017 09:44  Redactie  37 reacties

Zaterdagavond even voor middernacht is er brand uitgebroken in een pand van BSO Wijs in De Meern. De brandweer werd opgeroepen omdat er rook uit het bijzondere gebouw van de BSO kwam. Het pand is opgebouwd uit een grote betonnen buis met daaraan twee zeecontainers gekoppeld.

De brandweer rukte met spoed uit naar het terrein van Castellum Hoge Woerd. Het gebouw van de BSO staat vlak achter de Romeinse Wachttoren. De toren zelf heeft geen schade opgelopen.
Om de brand goed te kunnen blussen werd de deur geforceerd en een bakfiets naar buiten gereden. Bij de brand kwamen hevige rookwolken vrij.

De politie heeft ten tijden van de brand de omgeving afgezet om omstanders op afstand te houden.

De schade in het pand is groot. Maandag kunnen er dan ook geen kinderen in opgevangen worden. De BSO zal op zoek moeten gaan naar een tijdelijk ander onderkomen.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Het is onbekend hoe de brand is ontstaan. De brandweer en politie hebben dit in onderzoek.

Foto: Michiel van BeersAdvertenties:


37 reacties

 1. Ines Di Lollo

  Oh jeetje, wat vreselijk voor de BSO. Gelukkig gebeurde het in de nacht. En zijn er geen mensen gewond geraakt. En dat verklaard ook die enorme dreun die we hoorden rond 00.10 uur vannacht!

 2. Frans van der Weyden

  Zal wel door vuurwerk zijn gekomen. 3 harde knallen gehoord. De 3e was of er een bom ( wat vuurwerk tegenwoordig is ) ontplofte.

  • San Dra

   Handhaving doet niets met meldingen. Wacht zelf al 4 weken op bericht van een melding via de site en ook een melding bij een handhaver die mijn mail en tel nr had genoteerd..
   Heel erg wat er is gebeurd😡

 3. Astrid Heijmans

  Wij hoorde ook een hele harde knal/dreun volgens mij vlak voor 24.00 uur ik zei nog wat is dit dit kan geen vuurwerk zijn,niet normaal!!

 4. Jos Van der Gugthen

  Heeft iig niets met knal of dreun te maken, ook waarschijnlijk geen brandstichting , brand is nooit leuk voor betrokkenen, vuurwerk en ramen in gooien tekortkoming in de opvoeding , en zolang ouders kinderen de hele nacht over straat laten zwerven gebeuren dit soort dingen


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website