Marcel-van-Free-Food-Experience

Bewoner in beeld: Richard van Free Food Experience

Twintig jaar samen en nog steeds zielsgelukkig.

Richard en Ilviën Noordhoek zijn de inspirators achter Free Food Experience. Ze zijn gedreven en inspirerend, enthousiast en onstuitbaar waar het hun ambitie aangaat.

Richard en Ilviën denken in mogelijkheden en zijn wars van teleurstellingen. Hun insteek om maandelijks zoveel mogelijk mensen een feestelijke maaltijd voor te schotelen blijkt een enorm succes. Nu nog op een locatie in Overvecht, maar binnen afzienbare tijd in Leidsche Rijn. “We gaan vermoedelijk nog dit jaar een pilot draaien en zijn er zeker van dat het gaat lukken” aldus Richard.

“Ook in Leidsche Rijn is de nood hoog en kunnen we honderd procent zeker mensen die het minder hebben, zelfs in (verborgen) armoede leven, eens per maand op een feestelijke manier een mooie maaltijd serveren.”

Natuurlijk kan dit alleen als sponsors bereid zijn hieraan bij te dragen. Naast befaamde supermarktketens zijn er ook lokale winkeliers die hun steentje bijdragen.

De publiciteit rondom Free Food Experience is middels een Facebook actie op gang gekomen en zo kon, na een daverend succes in Amsterdam Zuid-Oost, ook Utrecht zich verheugen in een groeiende belangstelling.

Door inschrijving kan worden bepaald in welke hoeveelheden er moet worden gekookt. De ter beschikking gestelde dagverse producten worden zo volledig gebruikt. Mocht er toch iets overschieten dan is de enorme vriezer in de schuur een prima plek en krijgt het bij een volgende gelegenheid alsnog zijn bestemming.

Dat er ook in Leidsche Rijn volop animo zal bestaan om aan te schuiven concluderen Richard en Ilviën uit de cijfers die de harde feiten weergeven. Hiervoor zijn onder meer Voedselbank en het aantal U-pashouders maatgevend.

Bij Free Food Experience is iedereen welkom.
Ook de vrijwilligers die in de keuken de maaltijd bereiden zijn van zeer uitlopende komaf. Niet enkel wordt er gekookt en gegeten door de vrijwilligers en hun gasten, maar zeker is er ook sprake van interactie. “Men kan met elkaar in gesprek. Er worden vriendschappen gesloten en afspraken gemaakt elkaar snel weer eens te treffen.”

Hoewel er voor aanvang van de maaltijd ruimte is voor een moment stilte en Richard gedurende het eten een hartversterkend woord spreekt is er geenszins sprake van het ‘winnen van zieltjes’. “De maaltijd moet een feestelijk karakter hebben! We kijken erg uit naar de start hier in Leidsche Rijn!”

LEES HIER ALLE ‘BEWONER IN BEELD’ ARTIKELEN

1 gedachte over “Bewoner in beeld: Richard van Free Food Experience”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].