Opmerkelijke-route-F(iets) in het Maximapark

Opmerkelijke route F(iets) in het Maximapark

In het Máximapark worden her en der fietsers gedoogd. Fietsers … Bromfietsen en ander gemotoriseerd verkeer worden geweerd. Natuurlijk met uitzondering van mindervaliden voertuigen en hulpdiensten.

Een opmerkelijke verkeersaanwijzing bij de prachtige Japanse tuin in het park laat weten dat er een speciaal voor fietsers bedoelde route bestaat, aangegeven met “Route F”.

De doorgang voor dit verkeer is dus vanaf dat bord gestremd. Voetgangers kunnen zonder enig beletsel gebruik maken van dit pad, het is immers een wandelpad, getuige het ronde, blauw met witte verkeersbord waarop een (groot) ouder met een (klein) kind aanstalten maken het pad te betreden. Ze willen ogenschijnlijk ongestoord hun wandeling naar de Japanse tuin kunnen vervolgen, er genieten van alle weelde die deze biedt en het Máximapark verder verkennen zonder gedurig gedwongen te worden aan de kant te springen voor verkeer dat er helemaal niet komen mag.

Het rood-witte hek en het verkeersbord waarop een noest arbeidende figuur is te zien staan er dan ook om te benadrukken dat er geen doorgaand (brom)fietsverkeer mogelijk is.

Wandelaars zijn er van harte welkom!

3 gedachten over “Opmerkelijke route F(iets) in het Maximapark”

  1. Ach Met de mensen die gebruik maken van de fiets of scooter via de wandelpaden in het maximapark is een onbegrijpelijk iets, het zeg misschien iets over het denk niveau van mensen ( uit de regio ).
   Daarom gaan de gene die deze omleiding plaatsen preventief de stijd misschien niet meer aan , je krijg het ze toch niet uitgelegd .
   En mensen die der ei niet kwijt kunnen blijf je toch houden.

 1. Het is gewoon een grote bende in dit mooie park wat de bebording betreft.
  Sta alleen fietsen toe op het lint. Is voor iedereen duidelijk en verbied uitdrukkelijk het gebruik van de wandelpaden door fietsers, speciale aangepaste voertuigen natuurlijk wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.