Joyce Pherai - Chef CookingToday

Even voorstellen: Joyce Pherai – Chef CookingToday

Ik ben Joyce en woon met mijn man Martijn en zoontje Don in het Zand. Inmiddels al 10 jaar met veel plezier. Al was dat in het begin wel anders. We kwamen uit Amsterdam en moesten echt ons plekje in de nieuwbouwwijk vinden. En dat is achteraf goed gelukt. Martijn en ik zijn ondernemers en werken in de media. Ik bedenk videoformats, schrijf scripts en regisseer video verhalen, en hij staat achter de camera. Ik bedenk het en hij maakt het. Samen zijn we een top team, al zeg ik het zelf 😉

Naast verhalen brengen, sta ik in mijn vrije tijd graag in de keuken en houd van lekker eten. Dit heb ik aan mijn Surinaamse roots te danken. Zo stond ik anderhalf jaar geleden na een lange werkdag bruine bonen met rijst te koken. Het lievelingsrecept van mijn vader. Op slag dwaalden mijn gedachten af naar mijn jeugd. Naar de woensdagmiddagen met mijn vader, die helaas twaalf jaar geleden op veel te jonge leeftijd overleed. Ik zag mezelf als klein meisje op het aanrecht zitten terwijl mijn vader druk in de keuken bezig was. Hij heeft mij op die woensdagmiddagen veel bijzondere herinneringen gegeven die ik nog altijd koester. Het was vooral een gezellige middag waarop mijn vader veel vertelde, over het leven en over zijn roots. Dat kon hij prachtig. Als hij sprak, hing iedereen aan zijn lippen.


Advertentie:

Eetverhalen die verteld moeten worden
Terwijl ik het recept van mijn vader stond te koken, vroeg ik mij af of er meer mensen zijn die ook gerechten hebben waar mooie gedachten aan kleven. Bijzondere emoties en herinneringen die door eten of drinken worden opgeroepen. Ik werd nieuwsgierig. Dat was het moment dat het idee bij mij ontstond om iets nieuws te beginnen vanuit mijn twee passies: mooie, persoonlijke verhalen vertellen en lekker eten.

Green CookingToday -Jacinta Bokma en Joyce Pherai

Groen hart
Ik ben daarna een zoektocht aangegaan naar de verhalen achter gerechten en het bijzondere in de gewone mens. Onderweg kwam Jacinta Bokma, ‘plantaardige eetverleider’ en foodinspirator voor een mooiere wereld, op mijn pad en meteen was er een klik tussen ons.
Haar twee kookboeken ‘Puur Plantaardig’ en ‘De Snelle Vegetariër’ zijn beide winnaar van een Gourmand World Cookbook Award. Zij inspireert mij enorm met haar groene hart en haar visie op gezonde voeding. Als moeder van vier maakt zij zich zorgen over het feit dat we steeds verder van ons voedsel afstaan en dat onze kinderen straks niet meer weten waar ons eten vandaan komt. Dat heeft mij aan het denken gezet. Toen ik Jacinta vroeg om met mij op zoek te gaan naar de herkomst van eten in relatie tot de toekomst van onze planeet, zei ze meteen ‘Ja!’. De persoonlijke portretten die we binnen rubriek Green Cooking Today maken, raakt aan de uitdagingen waar we voor staan. Gewapend met de camera stappen zijn we samen op de meest diverse mensen af. Van mensen met mooie eetherinneringen, dromers, praktische idealisten tot paradijsvogels die ons een spiegel voorhouden. Tijdens het bereiden van eten kunnen we de mensen vragen stellen waar we nieuwsgierig naar zijn en delen zij met ons de heerlijkste recepten.

CookingToday
Ik ben er trots op dat al deze mooie verhalen en recepten vanaf vandaag te zien op het videoplatform CookingToday.nl Het is een ode aan mijn vader. Zoals hij mij inspireerde met zijn mooie verhalen in de keuken, zo hoop ik mensen te inspireren met CookingToday.

Blog Regio Leidsche Rijn
Wekelijks probeer ik op mijn blog op Regio Leidsche Rijn jullie mee te nemen in mijn avonturen en een kijkje te geven achter de schermen. Lees hier mijn interview om meer over mij te weten te komen.

Vind je het leuk om dagelijks CookingToday te volgen? Dan kan dat via de Facebook en Youtube kanaal van CookingToday.

Oja, en het kan zijn dat je mij binnenkort spontaan tegenkomt voor de supermarkt. Ik sta binnenkort met de camera bij Winkelcentrum Vleuterweide en Veldhuizen om het over jullie eetherinneringen en kookkunsten te hebben. Wie weet tot ziens? 🙂

Joyce Pherai

Zie ook:

Website: www.CookingToday.nl
Facebook: Facebook
Abonneer je op haar Youtube kanaal

Joyce Pherai

Over Joyce

1 reactie op “Even voorstellen: Joyce Pherai – Chef CookingToday”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.