Nieuwe-fietsbrug-voor-fietsroute-de-Rivier-nabij-landgoed-Haarzuilens

Nieuwe fietsbrug voor fietsroute ‘de Rivier’ nabij landgoed Haarzuilens

Op donderdag 5 oktober is nabij het landgoed Haarzuilens ten behoeve van de fietsroute die ‘de Rivier’ zal gaan heten een fietsbrug geplaatst. Deze brug overspant het Bijleveld, de watergang die is gegraven om de Oude Rijn te verbinden met de Amstel.

In augustus is gestart met de aanleg van het circa twee kilometer lange pad dat loopt vanaf de Verlengde Parkweg en via de Bijleveldweg aan zal sluiten op de Breudijk, nabij Harmelen.

Het water van Bijleveld wordt door de fietsroute in zijn definitieve vorm, twee maal overgestoken. Het fietspad is aangelegd in het kader van het project Recreatie om de Stad (RodS) dat ten doel heeft meer groen gebied te realiseren rond de stad. De bedoeling is om de Domstedelingen meer ruimte te bieden voor recreatie, natuur en ontspanning. De behoefte aan dit soort voorzieningen neemt vooral toe door de uitbreiding van de stadsregio met onder meer Leidsche Rijn waar uiteindelijk zo’n 100.000 inwoners zullen wonen.

Het gebied dat fietsroute ‘de Rivier’ zal doorkruisen beslaat ongeveer 170 hectare groengebied, 22 kilometer wandelpad en 11 kilometer fietspad.

Naast de gemeente Utrecht participeren ook de gemeentes Houten en IJsselstein in RodS, evenals Recreatieschap De Stichtse Groenlanden, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

1 gedachte over “Nieuwe fietsbrug voor fietsroute ‘de Rivier’ nabij landgoed Haarzuilens”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.