Het-Gastenhuis-Vleuten
 

Open Huis in Gastenhuis Vleuten op 14 oktober

9 oktober 2017 13:53  Redactie  3 reacties

De afgelopen maanden is aan de Zandweg 199 in de Meern het Gastenhuis Vleuten gerealiseerd. Het is de tweede vestiging van zorgformule Het Gastenhuis die in Nederland haar deuren opent. Voordat zorgechtpaar Emiel en Diane de Jong hun eerste bewoners ontvangen, nodigen zij iedereen uit om een kijkje te komen nemen in dit nieuwe thuis voor mensen met dementie.

Open Huis
Het Open Huis vindt plaats op zaterdag 14 oktober, tussen 13.00u en 17.00u. Emiel en Diane de Jong ontvangen u samen met hun team in de gezellige woonkamer en geven de hele middag rondleidingen. Ook initiatiefnemers Annemieke Bambach en Clasien Schakenraad zijn aanwezig. U hoeft zich voor dit Open Huis niet aan te melden. Inloop is vrij.

Een thuis voor mensen met dementie
Het Gastenhuis is een zorgformule die zich volledig richt op mensen met dementie. Elke vestiging biedt een warm thuis aan circa 20 bewoners voor wie zelfstandig wonen niet meer mogelijk is. Daarnaast zijn mensen die nog thuis wonen van harte welkom in de sociƫteit en zal er ook zorg aan huis worden opgestart als blijkt dat daar in de omgeving behoefte aan is. In de zorg wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van de gasten en met de lokale middenstand. Ook een goed contact met de buurtbewoners staat op het prioriteitenlijstje van de verantwoordelijke zorgechtparen.

Overweldigende belangstelling
Voor Gastenhuis Vleuten is een overweldigende belangstelling getoond. Emiel en Diane ontvingen meer dan 250 sollicitaties voor een plekje in hun team en ook vrijwel alle appartementen waren ruim voor de opening al verhuurd. Maar het Gastenhuis wordt niet alleen in Vleuten warm ontvangen. De visie op zorg die deze zorgformule heeft, wordt in heel Nederland omarmd. Vorig jaar opende Het Gastenhuis haar eerste vestiging in het centrum van Dordrecht. Voor het einde van dit jaar komen er naast Vleuten nog twee vestigingen bij in Druten en in Teteringen (Breda) en eind 2018 zal de teller op negen vestigingen staan. Achter de schermen zijn er nog 20 in ontwikkeling.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het Gastenhuis? Kijk dan op www.hetgastenhuis.nl of bezoek het Open Huis in Vleuten op 14 oktober. U bent er van harte welkom.


Advertentie:


Advertenties:

3 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website