voorstelling-Thron

Voorstelling ‘Tron’ op 12 oktober in Podium Hoge Woerd

Thron, het succesvolle stuk uit 1984 van de Nederlands-Hongaarse choreografe Krisztina de Châtel en de Duitse kunstenaar VA Wölfl, is op 3 oktober 2017 in reprise gegaan. Met een nieuwe cast in de choreografie van Krisztina de Châtel kan ook een huidig publiek kennis maken met deze kwalitatief hoogwaardige voorstelling, een klassieker van de Nederlandse moderne dans.

Thron bouwt voort op het minimalisme van eerder werk van De Châtel, waaronder Lines (1979. Het vraagt van de danseressen een volledige overgave in een afgebakend gebied met verschuivende patronen. Thron gaat over ingehouden kracht, onvoorstelbare toewijding en een steeds heviger beheerste energie in een magische strijd met de tijd.


Advertentie:

VA Wölfl, die in 2011 en 2014 Julidans opende met zijn gezelschap Neuer Tanz, verzorgt voor de reprise van Thron de vormgeving en het kostuumontwerp en componist Componist Patricio Wang heeft zijn oorspronkelijke muziek op een nieuwe manier benadert. De muziek, minimalistisch van opzet met een verwijzing naar Zuid-Amerikaanse klanken is met meer expressie getoonzet via een dialoog met elektronica i.s.m. Huib Emmer.

Bijzonder is dat Thron niet alleen te zien zal zijn in theaters, maar ook in het Kröller-Müller Museum en het Haagse Gemeentemuseum in het kader van Mondriaan tot Dutch Design.

Thron is een coproductie van De Châtel sur Place (Amsterdam) en Neuer Tanz (Düsseldorf) en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Dansgroep Amsterdam, Fonds 21 en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Thron
Krisztina de Châtel &VA Wölfl
donderdag 12 oktober
Podium Hoge Woerd
20.30 uur
www.podiumhogewoerd.nl

Zie ook www.kdechatel.com of de Castellum pagina op Regio Leidsche Rijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.