Eindfeest Up
 

Eindfeest Up: Een positieve mediacampagne voor en door de buurt

10 oktober 2017 21:06  Redactie  1 reactie

De afgelopen weken zijn 9 kinderen van KOKO Kinderopvang en 5 oudere bewoners van Lister aan de slag gegaan als UP mediateam Loesje in Vleuterweide. Samen zijn ze op pad geweest om elkaar en anderen te fotograferen, interviewen en filmen. Ze willen met vlogs en krantjes verschillende groepen in de buurt met elkaar verbinden. Op donderdag 12 oktober vindt het eindfeest van dit project plaats.

De kinderen en de bewoners van Lister zijn bij elkaar langs geweest om aan elkaar te laten zien waar ze wonen of waar ze graag in de buurt te vinden zijn. Hiermee nemen de twee groepen, die doorgaans niet zoveel met elkaar in contact komen, elkaar mee in elkaars belevingswereld. Ze fotograferen, vloggen en interviewen, wat vervolgens door een mediacoach in een krantje wordt gezet en in de buurt wordt verspreid. Zo krijgt ieder buurt te zien waar UP mediateam Loesje zich voor inzet. Ook is de buurtagent geïnterviewd en is er een uitstapje naar de bieb gemaakt. Het streven hiervan is dat de kinderen van Koko en bewoners van Lister elkaar leren kennen en er een connectie wordt gemaakt met de wijk.


Presentatie op 12 oktober
De deelnemers presenteren op 12 oktober hun resultaten tijdens een feestelijke bijeenkomst. Er wordt live radio gemaakt door kinderen en bewoners, er zijn hapjes en drankjes, de kinderen laten al hun filmpjes en krantjes zien, er zijn workshops voor ouders en kinderen en alle deelnemende kinderen krijgen een certificaat. Het eindfeest is van 17:00 tot 18:30 en vindt plaats bij Lister aan de Dwergbieslaan 82. Het materiaal is ook te bekijken op: uploesje.jouwweb.nl

Organisatie

Up is een concept van Mira Media. Up wordt uitgevoerd door de kinderen en vrijwilligers in de buurt, ondersteund door een sociaal makelaar van Welzaam.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

1 reactie


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website