kerk-op-Kop-Amaliapark-Leidsche-Rijn

Kerk en zorgappartemententen aan het Amaliapark

Voor de Kop Amaliapark aan de 1ste Westerparklaan ligt een plan om een kerk en 24 zorgappartemententen bouwen. De initiatiefnemers zijn Stichting Wonen en Zorg (SWZ) Leidsche Rijn en de Gereformeerde Gemeente Utrecht.

Het terrein rond de zorgappartementen en de kerk krijgt een groene uitstraling. De gemeente werkt In overleg met omwonenden een voorstel uit. Zodra dit voorstel klaar is, vindt u dit op deze pagina.

Zorgappartementen
Er komen 24 zorgappartementen. In het gebouw op de begane grondvloer komt een ontmoetingsruimte en een activiteitenruimte. De activiteitenruimte is geschikt voor maatschappelijke functies. Beide ruimtes zijn te gebruiken voor activiteiten. Zowel door de bewoners van de zorgappartementen, door de bewoners uit de buurt als door het bijbelcentrum de Hoeksteen. De ruimtes zijn ook geschikt voor kleinschalige zakelijke activiteiten. Bijvoorbeeld een kapper, (thuis)zorgorganisatie of een andere vorm van dienstverlening.

Kerk
impressie kerk Kop Amaliapark
De Gereformeerde gemeente Utrecht wil op deze locatie een kerk bouwen met 350 zitplaatsen. De kerk wil een locatie in Leidsche Rijn om de volgende redenen:

de huidige locatie heeft een beperkt aantal parkeerplaatsen (Westerkerk aan de Singel in de binnenstad)
de meeste leden wonen in Leidsche Rijn

Schaduwstudie
Met de omwonenden is afgesproken een schaduwstudie te maken. Deze schaduwstudie onderzocht het effect van de schaduw van de nieuwe bebouwing op de bestaande woningen.
Dit en de verslagen bewonersbijeenkomsten zijn hier te vinden.

23 gedachten over “Kerk en zorgappartemententen aan het Amaliapark”

  1. Het helpt om af en toe eens te kijken op de site van de gemeente Utrecht. Daar kan je zien wat er gepland staat aan bouwprojecten in Leidsche Rijn. Kwam er toevallig laatst op. Toen zag ik deze al.

  2. Waarom kan er niet een klein beetje groen blijven in het overvol gebouwde Parkwijk? Waarom niet eer doen aan de naam Parkwijk en het park ook een park laten?
    Waarom zo’n groot/hoog gebouw recht tegenover mooie statige herenhuizen?
    Waarom??

  3. Dit stuk van het park heeft vanaf oplevering van de wijk al een bestemming. Nl kantoren, kinderdagverblijf, appartementen. Wat nu anders is is wat er in de gebouwen komt. Maar de gebouwen zouden er altijd al komen. Volgens mij stonden ze zelfs ingetekend in de brochures van de woningen eerste wester parklaan😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.