Gezonde wijk Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern
 

Gezonde Wijk-avond voor bewoners en professionals

15 oktober 2017 12:15  Redactie  Reageer

Gezond en fijn leven. Wie wil dat nou niet? Hoe gezonder je leeft hoe groter de kans dat je ook gezonder ouder wordt. In Leidsche Rijn wordt op 2 november opnieuw een Gezonde Wijk-avond georganiseerd met als thema ‘Gezondheid in eigen hand’.

Gezondheid wordt niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de sociale, fysieke en emotionele levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Dat is de positieve gezondheidsgedachte waarmee grondlegger Machteld Huber aftrapt op de avond. Vervolgens is er een interactieve presentatie over de gezondheidsthema’s- en initiatieven in de wijk. Zo presenteert Janine van der Duin haar initiatief ‘Indekerngezond’, bewonerscommunity voor positieve gezondheid, en vertelt Tita Marije Jongeneel over ‘Maximaal Gezond’. Daarna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek en aan het werk om tot concrete activiteiten te komen op het gebied van (positieve) gezondheid in de wijk.

Spreekt het thema u aan en wilt u zich laten inspireren door de sprekers en hun presentaties? Dan bent u van harte uitgenodigd op donderdagavond 2 november van 19.00 tot 21.30 uur in Bredeschool Het Zand (inloop vanaf 18.30 uur).

De avond is gratis voor belangstellende wijkbewoners en professionals. Aanmelden kan via gezondewijklrvdm@gmail.com.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website