mislukte plofkraak in aan de Oranjelaan in De Meern.jpg

Mislukte plofkraak met explosief in De Meern

Vannacht is rond 03.30 uur een mislukte plofkraak geweest bij een pinautomaat van de Rabobank aan de Oranjelaan in De Meern. Bewoners werden uit voorzorg geëvacueerd en werden elders opgevangen. De Explosievenopruimingsdienst (EOD) heeft urenlang onderzoek gedaan.

De politie werd rond half vier opgeroepen met de melding dat de pinautomaat tegenover winkelcentrum Mereveldplein hoogstwaarschijnlijk was gekraakt. Bij aankomst bleek de pinautomaat er nog intact uit te zien en dat er mogelijk een explosief in de automaat geplaatst was. Na lang onderzoek door de explosieven opruimingsdienst van defensie (EOD) besloot men een robot in te zetten. De dienst heeft een kastje wat aan de pinautomaat was gekoppeld, mogelijk de ontsteker met daaraan een lange kabel, verwijderd.

Rond 8.00 uur was het gevaar geweken en kon de brandweer en de ambulance die standby stonden weer terugkeren.

Momenteel is de recherche aanwezig om verder onderzoek te verrichten.

mislukte-plofkraak-in-aan-de-Oranjelaan-in-De-Meern2
Foto: Michiel van Beers

8 gedachten over “Mislukte plofkraak met explosief in De Meern”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].