Muziekplein_krijgt_bestemming
 

Muziekplein in Terwijde krijgt alsnog een bestemming

27 oktober 2017 15:15  Redactie  2 reacties

Kees Geldof is Leidsche Rijn Wethouder én ook nog eens verantwoordelijk voor Openbare ruimte en Groen.

Vanuit die functie buigt hij zich mede over het vraagstuk hoe invulling te geven aan Muziekplein Terwijde. Het gebied ligt centraal gelegen, maar sinds het vertrek van de noodlocatie van grootgrutter Albert Heijn heeft het een troosteloze aanblik.

Volgens Geldof is er “inmiddels veel gebeurd in de planvorming. Het belangrijkste is nu om alles te combineren tot één geheel en de wijk daarover te informeren. Op 12 september heeft er een workshop plaatsgevonden met de verschillende partijen die betrokken zijn bij de coproductie”. Bij de workshop waren de vriendenkringen op het gebied van cultuur, fanclubs en overige kunstbevordering (verenigd in de Stichting Outsiders), de ontwikkelaar, architect, stedenbouwkundig supervisor en een afgevaardigde van de Gemeente Utrecht aanwezig. “Eind oktober vindt er een tweede workshop plaats waarna een drietal inrichtingsscenario’s wordt opgesteld” laat Geldof weten in een brief aan de Utrechtse Gemeenteraad.

Het is de bedoeling dat tijdens deze bijeenkomst de ontwikkelaar en architect hun ontwerpideeën nader zullen toelichten. Uiteindelijk zullen de bijeenkomsten moeten bijdragen tot de herinrichting van het Muziekplein.

Er wordt gedacht aan het realiseren van een multifunctioneel gebouw dat onder andere onderdak zal bieden aan KNAP huiswerkbegeleiding en een kinderdagverblijf. Ook Theaterschool Fanwork heeft inmiddels interesse getoond. Voor de horeca die in het gebouw zal komen wordt gezocht naar een uitbater.Advertenties:


2 reacties

  1. Ze hebben 20 jaar de tijd gehad om erover na te denken, waarom moet dat zo lang duren?


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website