Jolie Van der Veen

Bewoonster in beeld: Jolie van ’13’ de musical

Wie ben je, en hoe ben je bij ‘13’ de musical terecht gekomen?
Ik ben Jolie Van der Veen, ik zit al van jongs af aan op musicalles bij FanWork Musicals. Na een half jaar werd ik gevraagd of ik mee wilde doen bij de Talent Classes van FanWork. Natuurlijk zei ik ja, en sindsdien zing, dans en speel ik al 7 jaar met plezier in Amsterdam. Uiteindelijk werd bekend gemaakt dat ze een nieuwe musical wilde produceren, de broadway musical ‘13’ (spreek uit ‘thirteen’).
We deden allemaal auditie en uiteindelijk kreeg ik de rol van Cassie.

Lijk je op je rol?
Ik heb Cassie natuurlijk wel een beetje leren kennen de afgelopen tijd… De musical gaat vooral over de middelbare school, de struggles van de pubertijd en vooral de weg naar populariteit. Cassie is een meisje die graag met de populaire mensen om gaat, en wanneer ze omringd is door hen is ze een schatje. Maar ook Cassie heeft zeker haar minpunten, wat in dit geval dus is dat ze vrij snel oordeelt over mensen. Ik kan in sommige opzichten dus heel erg op haar lijken, maar ook weer helemaal niet.

Welke rol vind je het leukst?
Eigenlijk vind ik alle rollen zo leuk! Maar als ik zou moeten kiezen denk ik Archie. Archie is een jongen met een ernstige spierziekte, maar oh wat kan je hard om hem lachen. Ik vind ook echt dat de Arnout (speelt de rol van Archie) de rol heel goed speelt!!

Jolie-Van-der-Veen-tijdens-repetitie
Jolie tijdens de repetitie

Vertel kort waar de show over gaat.
13 gaat over Evan Goldman. Een joodse jongen die zijn leven tot nu toe perfect op een rijtje heeft; hij woont in New York, heeft leuke vrienden en gaat een super gaaf feest geven voor zijn bar mitswa… Maar dan besluit zijn moeder te verhuizen naar Appleton in Indiana, ‘het meest saaie plekje op aarde’. Op Evan’s nieuwe school probeert hij zoveel mogelijk populaire mensen naar zijn feestje te trekken zodat hij goed in de smaak valt… 13 is een hilarische musical, over volwassen worden en over het ontdekken dat ‘cool’ soms iets is, wat je als laatste verwacht.

Wat vind jij zelf van de show?
Deze musical is iets waar je een jaar aan werkt met mensen die op een gegeven moment geen vrienden meer van je zijn, maar familie. We hebben met z’n allen een prachtige ticket-waardige show in elkaar gezet. Een show die mensen echt zal verrassen, deze cast heeft namelijk zoveel talent! De muziek (we hebben een live band) is fantastisch, de choreografie door Regi Severins is geweldig, de cast is zo talentvol, de regisseur Elise Berends is zo goed in haar vak en de zang is geniaal gedaan door Tineke Blok en Anne Deliën… Ik kan niet wachten tot we met onze geweldige show het podium op mogen!!!

LEES HIER ALLE EERDERE ‘BEWONER IN BEELD’ ARTIKELEN

13 gedachten over “Bewoonster in beeld: Jolie van ’13’ de musical”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].