Rood Noot

Subsidie voor Rood Noot niet meer verlengd

Ingeklemd tussen ‘de gele brug’, de spoorlijn en een viaduct ligt voormalig stoeterij Stal Thamen, lokaal bekend als boerderij Rood Noot.

Het beschermde stadsmonument staat sinds 1880 op een unieke locatie, maar wordt langzaam maar zeker omsloten door de voortschrijdende nieuwbouw van Leidsche Rijn.

Het pand heeft jarenlang voorzien in een behoefte en deed lang dienst als onderkomen voor culturele activiteiten. “We zijn geen kinderboerderij, manege of zorgboerderij” laat Alexandra Kruijswijk weten, verwijzend naar de hier gestalde pony’s en de rondscharrelende kippen. Ook schapen uit schaapskooi Groot Zandveld in Leidsche Rijn vinden er een onderkomen wanneer ze moeten lammeren.

Nu de subsidie voor Rood Noot niet meer is verlengd staat het pand in de verkoop en is de bestemming deels gewijzigd zodat horeca er vestigen ook mogelijk is.

De boerderij is toe aan een grondige restauratie, maar moet wel de monumentale uitstraling behouden. Een bestemming als kantoorruimte of winkel is geen optie.

Foto en tekst: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.