Saxofoonkwartet-Hova-Zembla

CultuurCampus in teken van Utrecht Blaast

Op 18 en 19 november organiseren Cultuur19 en Harmonieorkest Vleuten een bijzonder weekend vol blaasmuziek in de CultuurCampus. Op zaterdag doen zes jeugdblaasorkesten mee aan het jeugdfestival Utrecht Blaast met optredens en workshops. De zondag staat volledig in het teken van saxofoonkwartetten.

Programma zaterdag
Tijdens het jeugdblaasorkestfestival krijgt elk orkest 30 minuten podiumtijd om zo te laten horen wat zij in huis hebben. Maar ook om het te laten zien. Want bij het festivalstuk dat iedereen speelt, is ook de opdracht om er op een creatieve manier iets extra’s aan toe te voegen. Dit maakt deel uit van de beoordeling door de jury. Daarnaast doen alle muzikanten mee aan 2 workshops: Schilderen op Bach, Improviseren kun je leren, Rhythm & dance en Je eigen muziekstuk maken. Wie neemt de felbegeerde Utrecht Blaast bokaal mee naar huis?

12.30: Brassband Schoonhoven C-band
13.00: C-orkest HOV
13.45: Opleidingsorkest St. Caecilia uit Hoogland
14.30: Klein Harmonie Orkest van KBH uit De Bilt
15.15: Jeugdorkest van Linfano uit Linschoten
16.00: Jeugdorkest van Kunst en Vriendschap uit Maurik

Berlage-Saxophone-Quartet-photo
Berlage saxofoonkwartet

Programma zondag
Zondag 19 november staat tussen 10.00u en 16.30u in het teken van het saxofoonkwartet. Saxofoonkwartet Hova Zembla (onderdeel van Harmonie Orkest Vleuten) organiseert in Theater CultuurCampus een saxofoonkwartettendag voor vier kwartetten. De saxofoonkwartettendag staat onder leiding van het Berlage saxofoonkwartet, hét toonaangevende professionele saxofoonkwartet in Nederland.

De deelnemende kwartetten zijn: Hova Zembla uit Vleuten, Mag ik van jou uit Amsterdam, Het Jouster Saxofoonkwartet uit Joure en Met Maten uit Dordrecht.

De masterclasses en het concert zijn gratis toegankelijk:
11.15u – 12.45u: Masterclass voor elk deelnemend kwartet
13.30u – 15.00u: Masterclass per instrument
15.15u – circa 16.15u: concert

Het programma vindt plaats in Theater CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten) en de concerten zijn gratis toegankelijk voor publiek. De workshops op zaterdag zijn alleen toegankelijk voor leden van de deelnemende jeugdorkesten. De masterclasses op zondag zijn wel gratis toegankelijk voor publiek. Kijk voor meer info op www.cultuur19.nl en www.harmonieorkestvleuten.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.