politiebureau-Leidsche-Rijn

Oplichting van hoogbejaarde vrouw door man met kind in Parkwijk

Een misdrijf uit de categorie “laag bij de grond, gewetenloos, hondsbrutaal”, zo laat de politie weten. Een hoogbejaarde vrouw van 89 jaar werd gisteren in Parkwijk slachtoffer van een listige babbeltruc door een man en een kind (!).

De vrouw had rond 12.30 uur boodschapjes gedaan bij de Lidl in winkelcentrum Parkwijk. Zij liep met haar rollator naar huis en buiten werd daarbij aangesproken door een man en een kind. De dader deed zich voor als medewerker van winkel Lidl en beschuldigde haar dat zij spullen had gestolen uit de winkel. Het tweetal bleef met de vrouw meelopen tot aan haar woning op de Vlindersingel. Zij bleven hardnekkig volhouden dat de vrouw had gestolen en dat zij alsnog de kans kreeg om af te rekenen. De man en het kind zetten de vrouw stevig onder druk en zij wisten zich zelfs haar woning aan de Vlindersingel “binnen te praten”. In de woning zei de man dat hij haar pinpas wilde hebben omdat er toch echt afgerekend moest worden. Uiteindelijk heeft de bejaarde vrouw de pinpas en pincode aan de man afgegeven. Met de pinpas werd later die middag een groot geldbedrag gepind bij de Rabobank aan de Nieuwe Vaart in Vleuten.

Gezocht
De man wordt omschreven als een blanke man van 25 jaar oud, met een normaal postuur en een lengte van ongeveer 1.80 meter. Hij was gekleed in een licht gekleurde joggingbroek en een licht gekleurd fleecejack. Het kind was 12 a 13 jaar oud, blank met donkerblond haar. Het kind sprak geen Nederlands en was netjes gekleed.

Het slachtoffer is een vrouw van 89 jaar, grijs haar, gekleed in een zwarte jas, een grijze pantalon en zwarte schoenen. Zij liep met een donkergroene rollator.

De politie doet onderzoek naar dit feit en we zijn daarom op zoek naar getuigen. Heeft u de vrouw met de twee verdachten in de omgeving van het winkelcentrum Parkwijk of op de weg naar haar woning aan de Vlindersingel gezien of heeft u de man en het kind gezien bij de Rabobank in Vleuten of heeft u misschien andere informatie die kan bijdragen tot het oplossen van deze zaak? Neemt u dan s.v.p. contact op met de recherche van het basisteam Utrecht-West via het nummer 0900-8844.

20 reacties op “Oplichting van hoogbejaarde vrouw door man met kind in Parkwijk”

  1. Eigenlijk hoop ik altijd weer dat deze desbetreffende persoon en zijn kind dit lezen…en zich ter dege bedenken dat ook zij eens hopelijk deze leeftijd bereiken. Zij ook weerloos maar met kracht achter deze rollator lopen om nu zelfstandig hun boodschappen te kunnen doen….. Dit met de wetenschap dat het logisch is net als deze “zwakkere” persoon gemanipuleerd en berooft te kunnen en zullen worden. Shame n you!

  2. Als ze gepind hebben dan moeten er ook beelden van zijn. Zo snel mogelijk on line zetten!
    Wat een lafbekken zeg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.