vrijwilgerswerk-zoals bollen planten in-maximapark

Bloembollen planten in het Máximapark

Het najaar is zacht verlopen tot nu toe, en hoewel het daardoor geregeld lenteachtig aanvoelt is het toch tijd geworden de bloembollen te poten om zo, wanneer het échte voorjaar zich aandient, te kunnen genieten van de bloemenpracht.

Ook De Vrienden van het Máximapark zullen binnenkort duizenden bollen in de grond stoppen en daarbij rekenen we graag op wat hulpvaardige mensen zodat deze monsterklus kan worden geklaard. Bollen planten is een activiteit voor jong en oud!

Circa negen duizend Narcis bollen zullen worden geplant, die ons in het voorjaar hun tweekleurige bloemen in uiteenlopende varianten zullen tonen. Ruim duizend Voorjaars- of Vingerhelm bloemen (Corydalis solida) zullen de grond in gaan evenals duizend Daslook bollen (Allium ursinum) en even zoveel Wilde Hyacinten.

De aan te planten percelen zullen het Babybomenbos tussen de Pergola en de Lelievijver zijn en langs het Lindenboslaantje, schuin tegenover de werkschuur tussen de Alendorperweg en de Vikingrijn. Ook zullen er bollen worden geplant naast de Werkschuur bij het houten bruggetje.

Bloembollen planten in het Maximapark

Er zullen duidelijke instructies worden gegeven en in thee en koffie wordt voorzien. Na hard werken is het goed eten … dus is er brood en soep na afloop.

Voor meer informatie en opgeven is Peter Mocking bereikbaar via petermocking@casema.nl.

Zet 18 november dus dik geschreven op de kalender!

Vanaf circa negen uur staat de koffie klaar en rond twaalf uur de lunch. In de tussentijd zal nog even een koffie break worden gehouden.

Zaterdag 2 december gaan we ook weer een bosperceel uitdunnen. Ook deze activiteit is prima geschikt voor jongere kinderen!

Graag tot binnenkort!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.