parkeergarage

Leidsche Rijn Centrum krijgt duurzame parkeergarage met P+R

De te bouwen parkeergarage in Leidsche Rijn Centrum zal gebouwd worden met duurzame materialen en voorzien worden van zonnepanelen op de bovenste verdieping. Een deel van de garage zal ook bestemd zijn voor elektrische auto’s.

De parkeergarage komt aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum, direct naast het trein- en busstation. De garage zal plek bieden aan bezoekers van het Berlijnplein, Cinemec, RAUM en bezoekers van bewoners van de toekomstige woningen in Leidsche Rijn Centrum Oost, die de komende jaren gebouwd gaan worden.

De garage zal bestaan uit 620 parkeerplaatsen waarvan 50 voor de P+R. De P+R biedt automobilisten die richting Amsterdam willen de mogelijkheid om de auto hier te parkeren en over te stappen met openbaar vervoer zoals trein, bus of fiets naar het centrum van Utrecht.

Mocht in de toekomst blijken dat er meer parkeerruimte nodig zal zijn, dan is het mogelijk om de parkeergarage met maximaal twee bouwlagen uit te breiden.

1 gedachte over “Leidsche Rijn Centrum krijgt duurzame parkeergarage met P+R”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.