Aankomst-Sinterklaas-in-centrum-Utrecht

Intocht Sinterklaas in Utrecht

A.s. zondag 19 november is het weer zover! Sinterklaas komt met zijn pieten aan in Utrecht. Kom jij Sinterklaas welkom heten in onze stad?
Op verschillende plekken in de stad komen ze langs en vinden er activiteiten plaats.

Programma:
Vanaf 11.30 uur varen Sinterklaas en zijn vloot binnen via het Ledig Erf over de Oudegracht. Op het Ledig Erf is het wachten extra leuk, samen met de klimpieten, de pepernootmachine en de pietenband The Brassbells.

Rond 12.00 uur varen Sinterklaas en zijn Pieten vanaf het Ledig Erf naar de Weerdsluis, via de Oudegracht.

Vanaf 12.45 uur start het voorprogramma bij de Weerdsluis met popband The Jambassadors, diverse acts en uiteraard vele pieten.

Rond 13.00 uur meren Sinterklaas en zijn pieten aan bij de Weerdsluis. Edo Brunner presenteert het ontvangst-programma. De burgemeester heet Sinterklaas officieel welkom in Utrecht.

Vanaf 14 uur tot 14.45 uur vertrekt Sinterklaas samen met paard Amerigo en de pieten voor de optocht door de stad. Via de Sint Jacobsstraat, Lange Viestraat, Neude, Schoutenstraat, Oudkerkhof en Domstraat eindigen ze bij het Domplein.

Om 14.45 uur arriveert Sinterklaas op het Domplein. Hij geeft veel kinderen een hand en kijkt samen met ze naar optredens van het Utrechts Centrum voor de Kunsten, een vrolijk lied van Sebastiaan en een skate show.

Om 15.30 uur neemt Sinterklaas afscheid van alle kinderen vanaf het balkon van het Academiegebouw. En ’s avonds mogen alle kinderen hun schoen zetten van Sint.

Leuke activiteiten voor kinderen
Tussendoor zijn er allerlei leuke activiteiten in het centrum te doen.
Vanaf 13.00 uur is er op het Domplein een skate- en dansworkshop, een klimmuur, een springkussen, kun je spelletjes doen, knutselen, eten en drinken.
Om 13.00 uur kunnen de kinderen op het Neude in afwachting van Sinterklaas voetballen op een speciaal veldje. Er is ook een springkussen voor de allerkleinsten én je kunt er koffie en limonade drinken. Er is een pietenband en een echte pepernootmachine met Pieten!
Om 14.30 uur komt de optocht met Sinterklaas langs, en die blijft natuurlijk even staan om naar de voetballertjes te kijken.

Het hele programma en meer informatie kun je terugvinden op www.intochtutrecht.nl
Volg intochtutrecht op Facebook en Instagram.

11 gedachten over “Intocht Sinterklaas in Utrecht”

  1. Als je de foto maar klein genoeg maakt ziet niemand dat de helft geen zwarte Piet is. Wees niet zo hypocriet maar stoer en geef aan waar slechts de Zwarte Pieten bij zijn en waar niet.

    1. Priscilla De Graaf dat zijn de geijkte uitspraken die niet kloppen.
      Het is een mythisch verhaal en de onherkenbaarheid van Zwarte Piet is het belangrijkste van dit cultuur sprookje en tevens de enige factor die er toe doet om de verarming en teloorgang van dit kinderfeest te voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.