lachgas patronen

Blog: Taart met slagroom

Wie denkt dat patronen gevuld met lachgas enkel worden gebruikt om ongeslagen slagroom om te vormen tot spuitroom heeft het mis. Mocht je denken dat ballonnen slechts verjaardagen opluisteren en aan slingers bungelen ter verhoging van de feestvreugde dan kan ik je uit de droom helpen.

Eén of andere inventieve geest ging aan het experimenteren en kwam tot de slotsom dat het gas een lucratieve vervanger is voor om het even welke softdrug dan ook. Dat je er slap van gaat ouwehoeren is niet nieuw. Dat je stem vervormt en je een hoog smurfengeluid voortbrengt is natuurlijk hilarisch. De prijs is zeker concurrerend te noemen en dus mag een vinder van een niet gebruikte patroon op jouw kosten best naar roze olifantjes gaan zitten kijken.

De run op dit soort patronen legt de handel geen windeieren. Had V&D nu maar tijdig ingesprongen op deze markt. Samen met de enorme vraag naar feestballonnen had een faillissement misschien wel kunnen worden afgewend.

Dat de patronen langs paden en lanen in ruime mate bijeen zijn te harken is mij een doorn in het oog. Hoe ligt het recycle gehalte van deze pretkogels eigenlijk? Loont het de moeite er op uit te trekken om dat wat ruim voorhanden is bij een recycle station aan te bieden? Mocht iemand hierop een zinnig antwoord weten dan kunnen we in het nieuwe jaar misschien massaal gaan jutten om met de opbrengst een goed doel te steunen.

De ballonnen die worden leeg gelurkt zijn naast ontsierend zeker ook niet ongevaarlijk in de natuur. Er is geen vogel die zijn snavel in de tuit steekt in de hoop dat wat achtergebleven gas zijn vleugels van vingers voorziet om die gasten eens flink onder handen te nemen. Nee, een vogel snavelt naar eetbare dingen. Scharrelt langs wegen en bermen om zijn honger te stillen en meent in zo’n aantrekkelijk ogend stuk venijn iets exotisch te hebben ontdekt. Hij schrokt het naar binnen en geen Rennie die hem nu nog redden kan. Hij sterft een onzachte dood.

Het gestorven dier zal ten prooi vallen aan roofvogels of aasdieren die zich misschien uiteindelijk een weg knagen door het verendek en menen iets te hebben gevonden dat hun verwachtingen te boven gaat. Een onverteerde lap die op het oog verkennen waard is. Honger maakt rauwe bonen zoet maar een feestmaal wordt het ook voor deze dieren niet.

Geen slingers met ballonnen en taart met slagroom, niet voor hen…

Hans Peter van Rietschoten

LEES HIER AL ZIJN BLOGS

7 gedachten over “Blog: Taart met slagroom”

  1. Ze zijn gemaakt van aluminium, aluminium is heel licht.
    Je zou de patronen kunnen opsparen tot je een kilo(of meerdere kilo’s) hebt en dat zou je bij je locale oud ijzer boer kunnen inleveren voor ongeveer € 0,60 per kilo.

    In theorie zijn ze dus nog wel iets waard, maar in de praktijk zal je zien dat er zo ontzettend veel lege patronen in een kilo gaan dat het de moeite niet is.

  2. Je stem vervormt er niet door en door een tekort aan zuurstof krijg je even een roesje dat lijkt op een kater. Bij meervoudig gebruik krijg je hoofdpijn.

    Gelukkig hebben diverse groothandels al actie genomen en krijg je max 1 of 2 doosjes mee wanneer je aantoonbaar horecaklant bent. Nu de online handel nog.

  3. Rajesh Ramkisoen

    De gebruiker laat overal zijn patronen achter waar het hun uitkomt.
    Parkeerplaatsen , winkelcentrum , enz.
    De patronen zijn zelfs op het schoolplein van de Twaalfruiter gevonden.
    Kinderen speelden ermee.
    Wie haalt zoiets in zijn hoofd om dit te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven