bloembollen-planten-in-Maximapark

Herfst activiteiten Máximapark

Ruim elfduizend van de circa dertienduizend bloembollen die lagen te wachten om te worden geplant zijn zaterdagmorgen de grond ingegaan. De bloemenpracht die het voorjaar zal inluiden moet het Máximapark uitbundig laten stralen.

Vijftien vrijwilligers hadden gehoor gegeven aan de oproep te komen helpen met deze monsterklus. Alleen al in het Babybomenbos zijn ongeveer drieduizend bloembollen gepoot zodat ook daar in het voorjaar een zee van bloemen zal bloeien. In 2008 was het mogelijk om in het eerste levensjaar van je (klein)kind een boom te planten ter gelegenheid van de geboorte. Deze bomen kregen een mooi plaatsje bij elkaar in het Máximapark. De plaats van de boom is met een GPS-code op een certificaat vermeld dat aan de ouders is overgedragen.


Advertentie:

Narcissen in meerdere varianten zullen het park een nog mooiere aanblik geven. Voorjaarsrhelm, Daslook en Wilde Hyacinten zullen eveneens hun bijdrage leveren aan de ultieme voorjaars beleving.

Langs het Lindenboslaantje en naast de Werkschuur van De Vrienden van het Màximapark aan de Alendorperweg, werden ook honderden bollen geplant zodat de vrijwilligers ook daar kunnen genieten van hun ijver en bedrijvigheid.

De ochtend verliep niet geheel droog, maar is zondermeer gezellig en geslaagd te noemen! Ook ditmaal nam Ellen Smoorenburg de verzorging van de inwendige mens voor haar rekening. Met de door haar bereidde pompoensoep en brood van de plaatselijke bakker Akkermans werd nog lang nagepraat over het werk dat is verzet.

Vrienden-van-het-Maximapark
Foto: Vrienden van het Máximapark

De volgende werkochtend is zaterdag 2 December. Dan gaan we weer een bosperceel uitdunnen. De activiteit is geschikt voor jong en oud! Vanaf negen uur staat koffie, thee en fris klaar. De belegde boterhammen, soep en het krentenbrood zullen rond twaalf uur weer voor ons klaarstaan!

Vooraf opgeven is wel handig, zodat Ellen weet op hoeveel eters ze kan rekenen. Aanmelden bij Peter Mocking, petermocking@casema.nl.

3 reacties op “Herfst activiteiten Máximapark”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.