Laptop met koffie

Blog: Maandag schrijfdag

Het is maandagochtend. Mijn dochter is naar school en het rondje met het hondje is gelopen. Net als een miljoen andere mensen in Nederland ben ik bezig met het schrijven van een boek. Het is inmiddels een uit de hand gelopen hobby, maar het blijft leuk en ooit komt mijn roman af. Dat weet ik zeker!
Nu kost het lezen van een boek doorgaans een uur of vier, maar het schrijven ervan… Het lijkt zo makkelijk, maar het is in feite een echt ambacht en een megaklus. Eén die ook niet zo eenvoudig te combineren is met een gezin en een baan. Maar vandaag gaat een productieve dag worden.

De laptop staat aan, ik ben er klaar voor. Nog even een kop koffie. Ondertussen kijk ik op Facebook. En op Funda. En vooruit, die paar grappige filmpjes pak ik ook nog mee. Een uur later zit ik vol goede moed achter mijn bureau. Ik lees mijn laatst getypte hoofdstuk terug en begin aan een scene waarin ik het geduld van mijn hoofdpersoon flink op de proef stel.
Nog geen honderd woorden later gaat de bel. Een pakje voor de buurvrouw, die niet thuis is. Dan zie ik de bibliotheekboeken, die al veel te laat zijn. O, verdorie! Snel wegbrengen dan maar en gelijk nog even langs de bakker, want dochterlief luncht tussen de middag thuis.
Na nog een rondje met het hondje is het half twee. Een nieuwe kop koffie en een nieuwe poging. Mijn mobiel leg ik bewust uit het zicht en de vaat op het aanrecht kan de hik krijgen. Focus nu, spreek ik mezelf toe. Het schijnt overigens zeven tot vijftien minuten te duren voordat je weer geconcentreerd verder kan werken nadat je ergens door gestoord wordt. Wist ik ook niet, maar dat heb ik zojuist even opgezocht op internet. Dus…

Waar was ik ook alweer gebleven? O, ja. Ik ben mijn hoofdpersoon op stang aan het jagen.
Dan gaat de bel. De buurvrouw. Toch nog even berichtjes checken en een vriendin terugbellen. En daar komt mijn dochter alweer uit school. Snel lees ik mijn woorden nog eens terug. Wie wordt hier nu op de proef gesteld, mijn hoofdpersoon of ik? En toch, volgende week maandag doe ik een nieuwe poging. Want mijn boek komt af. Ooit.

Danielle van Helden

LEES HIER AL HAAR BLOGS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.