Phoenix-centrum-en-healing-in-Vleuten

Blog: Ga de herfstdip te lijf!

De herfst is een kleurrijk seizoen als je naar de natuur kijkt. Bladeren in struiken en bomen hebben allerlei prachtige herfstkleuren. Met een beetje mazzel schijnt de zon en heb je prachtige wolken in de lucht. Helaas wordt niet iedereen blij van de herfst. Dat komt vooral door het gebrek aan zonlicht. Eén op de veertig mensen wordt helaas zelfs depressief in deze tijd van het jaar.

Het zijn niet voor niets de donkere dagen voor de kerst. Dan trekken de natte grijze luchten traag voorbij en zitten we voornamelijk binnen waar het droog en behaaglijk is. Mensen zijn sneller moe en hebben weinig zin om iets te ondernemen. Het is minder lang licht overdag en dit heeft invloed op het humeur.

Vitamine D
Zonlicht wordt door het lichaam in de huid omgezet in vitamine D. Vitamine D zorgt voor sterke botten en tanden en voor een goede weerstand. Maar dus ook voor een beter humeur!

Vier op de tien mensen heeft last van een najaars- of winterdip. En daar is wat aan te doen:

Slik extra vitamine D. Zeker als je van nature een donkerder huidteint hebt, is vitamine D3 van belang. Maar ook ouderen maken minder makkelijk zelf vitamine D aan in de huid.

Buitenlucht
Ga naar buiten, ook al schijnt de zon niet, overdag naar buiten is juist goed! Beweeg! Ga lekker sporten of een stukje wandelen; dat genereert energie. Minimaal een half uur in het daglicht naar buiten scheelt al veel. Ga dus desnoods lunchwandelen!

Stap eens binnen bij de schoonheidsspecialist en laat testen welke andere vitaminen je misschien mist op dit moment. En er zijn bijvoorbeeld voedende serums te verkrijgen om de huid lekker op te peppen en je beter in je vel te laten voelen.

Hotstone massage
Boek een weldadige, verwarmende hotstone massage. Deze massage met warme natuurlijk gevormde vulkanische stenen verwarmt het lichaam van top tot teen en laat je tot in de diepe vezels ontspannen en rustiger inslapen.

 

Healing
En als dat allemaal niet helpt dan is het misschien tijd voor een healing. Een healing is heilzaam voor het lichaam, het helpt blokkades op te heffen. Soms heeft het lichaam een duwtje nodig om weer in balans te komen. Ook voor een healing kunt u terecht bij Yvonne van Bezu van Schoonheidssalon Centrum Phoenix.

Hoe dan ook, zorg goed voor jezelf en ook voor anderen. Organiseer een leuk buitenuitje! Enne…over een paar weken worden de dagen alweer langer. De lente komt vanzelf weer in zicht!

Geschreven voor Schoonheidssalon Centrum Phoenix door Daphne Alders van Inkt & Olie

LEES HIER ALLE BLOGS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.