Minderjarigen met wapens rondrijdend op heftruck aangehouden op bouwplaats

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een viertal minderjarige jongeren aangehouden op de bouwplaats van Leidsche Rijn Centrum.

De politie ging af op een melding dat er op de bouwplaats aan de Grauwaartsingel werd rondgedreden op een heftruck. Bij aankomst bleek het te gaan om drie jongens van 15 jaar en één van 16 jaar, waarvan twee uit Vleuten-De Meern, één uit Leidsche Rijn en de ander uit Maarssen.

Minderjarigen met wapens aangehouden op bouwplaats
Foto: Politie

Bij controle bleek dat zij diverse wapens bij zich droegen, waaronder drie boksbeugels, een taser, een vuurwapen met geblokkeerde loop en inbrekersmateriaal. Ook bleken de jongeren steeksleutels van het terrein hebben meegenomen. Het gestolen materiaal is terug gebracht naar de opzichter van het terrein.

Het viertal is aangehouden en hebben de nacht in een cel doorgebracht. Vandaag worden ze verhoord.

29 gedachten over “Minderjarigen met wapens rondrijdend op heftruck aangehouden op bouwplaats”

  1. Dat is wel wat Nederland heel hard nodig heeft momenteel!!! Er is teveel ontspoorde jeugd!!!! Die moeten worden heropgevoed (ipv een nachtje cel, waarschijnlijk vinden ze dat nog kicken ook) anders word het van kwaad tot erger. Waar zijn de ouderwetse kwajongens-streken?😢

 1. @ Daan S.
  @ Ronald B.

  Mijn Idee:
  Verplichte deelname aan een uniek project namelijk:
  Onder begeleiding van een Amsterdamse (oud) Burgemeester naar Zuid-Afrika voor 14 dagen van foto/schiet safari*.. (*Keuze voor de Deelnemer)
  Uiteraard op staatskosten.

  Doel: komen tot maatschappelijke verantwoordelijkheid en persoonlijkheidsontwikkeling ivm zware jeugd en dito aanpassingsmoeilijkheden.

  Bij terugkomst evaluatie in het stadhuis van Amsterdam onder het genot van één of meerdere kopjes thee en bij behorende koek(jes)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.