Minderjarigen met wapens rondrijdend op heftruck aangehouden op bouwplaats

26 november 2017 13:47  Redactie  29 reacties

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een viertal minderjarige jongeren aangehouden op de bouwplaats van Leidsche Rijn Centrum.

De politie ging af op een melding dat er op de bouwplaats aan de Grauwaartsingel werd rondgedreden op een heftruck. Bij aankomst bleek het te gaan om drie jongens van 15 jaar en één van 16 jaar, waarvan twee uit Vleuten-De Meern, één uit Leidsche Rijn en de ander uit Maarssen.

Minderjarigen met wapens aangehouden op bouwplaats
Foto: Politie

Bij controle bleek dat zij diverse wapens bij zich droegen, waaronder drie boksbeugels, een taser, een vuurwapen met geblokkeerde loop en inbrekersmateriaal. Ook bleken de jongeren steeksleutels van het terrein hebben meegenomen. Het gestolen materiaal is terug gebracht naar de opzichter van het terrein.

Het viertal is aangehouden en hebben de nacht in een cel doorgebracht. Vandaag worden ze verhoord.Advertenties:


29 reacties

 1. Suza Nne

  Laatst ook een overval door minderjarige op een pizzeria, toch? Het wordt steeds gekker. Hoe komen minderjarigen hier überhaupt in terecht en aan wapens?

  • Sandra van Dusschoten

   Ongeïnteresseerde ouders, stiekeme eigenwijze pubers, ouders die het slechte voorbeeld geven… Soms weten de ouders van niets…
   Foute boel iig…

 2. Laurian Van der Schilden

  Niet normaal meer de politie moet eens wat harder optreden. Van mij mogen ze ze verrot slaan en de regering moet de politie meer vrijheid geven om het tuig aan te pakken. Want op deze manier word het steeds erger.

 3. Petra Tukker

  Weer een aantal ouders die prima geslaagd zijn in het opvoeden van hun kinderen. Hoop dat ze trots op hun prinsjes zijn!

  • Susanne Gram

   Dat is wel wat Nederland heel hard nodig heeft momenteel!!! Er is teveel ontspoorde jeugd!!!! Die moeten worden heropgevoed (ipv een nachtje cel, waarschijnlijk vinden ze dat nog kicken ook) anders word het van kwaad tot erger. Waar zijn de ouderwetse kwajongens-streken?😢

  • Fleur Snatager

   1 nacht vast en daarna worden ze voorgeleid aan de rechter. Dat staat er. Het verhaal is nog niet af dus.

  • Monique Groenveld V Vulpen

   Tja Fleur Snatager….en dan? Foei? Niet meer doen?? Kopje thee geleuter dus….straffen moet anders tegenwoordig! Bijv. Een maand lang schoonmaken in een gevangenis en bij wederom wapen bezit een week opsluiten…

 4. Frieda Berkelaar

  Hard aanpakken en ouders erbij halen. Als dit is wat ze uitvoeren als ze met vrienden op stap gaan.. ik snap sowieso niet waarom die gasten ‘s nachts niet gewoon in hun bed liggen.

 5. Rob Kruft

  Werkelijk? De hele nacht? Goh, nu nog een pauper rechter en morgen zitten ze weer op school. De criminele bendeschool.

 6. Debby Wielhouwer

  Minderjarig of niet…. Ze hebben wapens joehoe. Als ze groot willen doen groot aanpakken. Opsluiten!!!!

 7. @ Daan S.
  @ Ronald B.

  Mijn Idee:
  Verplichte deelname aan een uniek project namelijk:
  Onder begeleiding van een Amsterdamse (oud) Burgemeester naar Zuid-Afrika voor 14 dagen van foto/schiet safari*.. (*Keuze voor de Deelnemer)
  Uiteraard op staatskosten.

  Doel: komen tot maatschappelijke verantwoordelijkheid en persoonlijkheidsontwikkeling ivm zware jeugd en dito aanpassingsmoeilijkheden.

  Bij terugkomst evaluatie in het stadhuis van Amsterdam onder het genot van één of meerdere kopjes thee en bij behorende koek(jes)


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website