Natuur--en-Milieuplatform-Leidsche-Rijn

Informatieavond over waterberging in Leidsche Rijn

Het Natuur- en Milieuplatform Leidsche Rijn organiseert op dinsdag 19 december een informatieavond waterberging, ontkoppeling en ontsteende tuinen in Leidsche Rijn. Wat Utrecht doet om wateroverlast te voorkomen en wat u kunt doen om daar bij te helpen!

De Klimaatverandering zorgt voor steeds extremer weer, hittestress en heftige stortbuien.
Utrecht ziet zich geconfronteerd met een toenemende opgave in de opvang van al dat water ‘liever droge voeten’ en het voorkomen van het warmte eiland ‘liever koele nachten’ in de stad. Wat doet Utrecht om de wateroverlast te voorkomen en wat kan de Utrechter in en om het huis doen om daar bij te helpen.

De nieuwe wijken van Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern zijn ontworpen met veel groen, extra capaciteit voor waterberging, doorlaatbare stenen en zelfs een enkele wadi en uiteindelijk een gesloten watersysteem. Utrecht brengt de wateroverlast in beeld en treft voorzieningen om de stortbuien op te vangen. Groene daken en tuinen helpen bij de wateropvang en de verdamping van water zorgt voor verkoeling in de stad. Hoe zien de plannen er uit en wat betekent dat voor Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern? Heeft een regenton in de tuin en of een groen dak op mijn schuur enig nut? Wat doe ik met mijn barbecue tuin of patio om de waterberging te verbeteren?

Twee presentaties over waterberging en hittestress in de stad en Leidsche Rijn / Vleuten – De Meern specifiek. Aansluitend vragen, advies en discussie. Hebben we een probleem of wie is dan de eigenaar van het probleem?
Erwin Rebergen, Beheerder/Beleidsadviseur stedelijk water Gemeente Utrecht – over waterberging in Utrecht ‘the big picture’ en Leidsche Rijn / Vleuten – De Meern ‘specifiek’
Jeroen Onck, Senior Adviseur Utrecht Natuurlijk – over ‘Waterproof 030’ en Steenbreek Utrecht, wat kunt u doen in en om het huis?

De avond begint om 20.00 uur in in het Verenigingsgebouw, Zandweg 148, De Meern. De toegang is gratis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.