st.antonius_logo

Sint Antonius Geboortezorg

Het is nu nog een kwestie van weken voor Leidsche Rijn een Kraamcentrum rijker zal zijn. Het tegen het Sint Antoniusziekenhuis aangebouwde centrum Sint Antonius Geboortezorg zal medio januari worden geopend. Hier kan alle zorg rondom zwangerschap en geboorte geboden worden. Een team van specialisten staat er 24/7 klaar om bevallingen te begeleiden.

Bij Sint Antonius Geboortezorg staat het gezin centraal.
Dit wil zeggen dat moeder en kind na de bevalling nooit zullen worden gescheiden. Mocht een van de twee extra zorg nodig hebben dan zullen moeder, partner en kind verblijven in een comfortabele suite. Voor te vroeg geboren baby’s komen er speciale suites met een couveuse (neonatologiesuites), waar het jonge gezin ook samen verblijft.

Het nieuwe geboortecentrum krijgt 32 suites. Alle suites krijgen een slaapplaats voor de partner en een eigen badkamer met douche en toilet. Alle ‘verlossuites’ hebben daarnaast een ontspanningsbad. Twee suites zijn uitgerust met een speciaal bevalbad. Alle nodige medische apparatuur is in de ruimten aanwezig en in een handomdraai beschikbaar.

Pijnbestrijding middels het almaar meer populair wordende Entonox (lach gas) of met de allang bekende ruggenprik behoort hier tot de mogelijkheden.

In de familiekamer kan het bezoek verblijven om te ontspannen, voor zover mogelijk tijdens het wachten op de boreling(en), of om iets te eten, mocht een onbedwingbare lust daartoe zich opdringen. Er gelden geen vaste bezoektijden voor het nieuwe geboortecentrum. Tevens zijn er ruim voldoende parkeerplekken op het terrein.

Bij Geboortezorg kun je bevallen met je eigen verloskundige of direct bij de gynaecoloog als dit medisch noodzakelijk is. Gynaecoloog, verloskundige, verpleegkundige, anesthesist en een operatieteam zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week aanwezig en werken zeer nauw samen. Ook kinderartsen en kraamverzorgenden zijn beschikbaar wanneer dit nodig is.

Kinderarts Hans Schipper laat weten:
Het nieuwe geboortecentrum biedt het pasgeboren kind optimale kansen zich te ontwikkelen en een hechte band te vormen met de ouders. Door de ouders direct intensief te betrekken bij de zorg versterken wij hun kracht, ook in geval van ziekte of vroeggeboorte.

Samen op weg met een groeiend vertrouwen in de toekomst. Zorg voor de allerkleinsten, een groots gevoel.

Geboortezorg zal zeker voorzien in een dringende behoefte aan uitstekende neonatale zorg hetgeen in een nog almaar groeiende regio zeker van belang zal blijken. Wanneer in januari Geboortezorg de deuren opent zullen er geregeld rondleidingen worden gegeven om zo een optimaal beeld te krijgen van alle faciliteiten en om wellicht enthousiast te raken hiervan gebruik te gaan maken wanneer gezinsuitbreiding zich aandient.”

Geschreven door: Hans Peter van Rietschoten

Lees ook:
Uitbreiding St. Antonius Ziekenhuis gestart

56 gedachten over “Sint Antonius Geboortezorg”

  1. Heeft een jaar of 4 te lang geduurd…maar fijn dat het inzicht er toch is gekomen…ruim 4 jaar geleden zeiden ze mij dat het niet in de plannen stond (?????) en ook niet ging gebeuren. (Gemiste kans vond ik toen al…) maar gelukkig nu wel voor alle aanstaande mama’s.

    1. Inderdaad, wij vonden dat al toen we op tweede kerstdag 2009 door meters sneeuw helemaal naar Nieuwegein moesten. Lang daarvoor kregen wij hetzelfde antwoord, “niet in de plannen”. En dat in een buurt waar je een hoop kinderen kunt verwachten.
      Bovendien is het nu bijbouwen vast veel duurder dan toen meteen meebouwen.

  2. Het is te hopen dat ze met de kraampatienten beter omgaan dan met patienten dan met patieten die helemaal operatie klaar gemaakt zijn, dan vervolgens zonder uitleg weer naar huis worden gestuurt.

  3. Bij de allereerste plannen voor het ziekenhuis vroegen wij ons al hardop af waarom geen kraamafdeling in zo’n jonge buurt. Toen meteen meebouwen was vast veel goedkoper geweest dan nu bijbouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven