Stadsbaantunnel in Leidsche Rijn

Circa 350.000 euro kostende herstelwerkzaamheden Stadsbaantunnel

De veelvuldig afsluitingen van de Stadsbaantunnel bij Leidsche Rijn hebben hun oorsprong in een aloud probleem dat decennia lang al grote betonnen bouwwerken teistert.

Waar vocht in de poreuze betonnen constructies weet te dringen dient zich welhaast altijd een probleem op. Bij vorst zetten de waterdruppels door bevriezing uit en drukken het beton uiteen met als gevolg doorgaans behoorlijk wat schade en zelfs gevaarlijke omstandigheden. Bij de tunnel heeft het tot nu toe nog geen aangetoond gevaar opgeleverd voor de tunnel gebruikers, hoewel op meerdere plekken de constructie blijkt te zijn gescheurd en er wel degelijk beton los zit. Omdat een plastic omwikkeling om het beton zit bestond er niet direct risico dat losgeraakte brokstukken op het wegdek terecht zouden komen.

Wethouder Kees Geldof laat weten: “Diverse reparatiewerkzaamheden zijn op 20 november van start gegaan, maar nu liggen nu tijdelijk stil. In het voorjaar van 2018 worden de herstelwerkzaamheden hervat en wordt er een nieuwe inspectie uitgevoerd. “Zo mogelijk combineren we dit met andere werkzaamheden om een eventuele sluitingsduur zo kort mogelijk te houden”.

De totale kosten sinds afgelopen augustus van de reparaties inclusief aanverwante kosten zoals de inzet van verkeersregelaars komen volgens de gemeente uit op ongeveer 350.000 euro. Deze kosten kunnen niet verhaald worden op de aannemer die de omstreden constructie plaatste omdat het bedrijf failliet is.

Tekst: Hans Peter van Rietschoten

Lees ook:
Stadsbaantunnel nog een week langer dicht wegens reparatiewerkzaamheden
Stadsbaantunnel dicht tussen 20 en 27 november
Miscommunicatie rondom loskomend beton Stadsbaantunnel

5 gedachten over “Circa 350.000 euro kostende herstelwerkzaamheden Stadsbaantunnel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].