De Flageolettes tijdens duik in het Zand.jpg

Het Zand opent deuren voor knus binnenfestival

Op zondag 14 januari organiseren Cultuur19 en DOENJA Dienstverlening in Brede School Het Zand de Duik in het Zand, een knus binnenfestival voor jong en oud. ‘De Duik’ geeft van 12.00-17.00 uur een voorproefje van de activiteiten die deze wijklocatie in 2018 te bieden heeft op cultureel, creatief en sportief gebied.

In de ruime glazen hortus van het pand is het Duikpodium te vinden. Hier treden de Flageolettes op met hun rock ’n roll, gemixt met alle genres en stijlen die je je maar kunt bedenken. Gedurende de dag prijzen de diverse gezelschappen en organisaties zich hier aan, om je vervolgens te verleiden tot een proefles of workshop elders in het pand.
Het publiek maakt onder meer kennis met het bijzondere community art zangproject Kinderen Ouders Zingen van de Operamakers, dat in 2018 van start gaat. Onder het motto “ik leen je mijn stem, dus leen mij jouw oren” laat KOZ volwassenen en kinderen samen zingen. Iedereen is welkom om mee te doen.
Dans Atelier 42 is aanwezig met een korte impressie van ‘Parade Paden’ en een workshop (7+). De voorstelling is op 18 januari in zijn geheel te bewonderen in Podium Hoge Woerd. Dreumeland brengt workshops Babypret, Peuterdans (2-4 jaar) en Kleuteryoga (4-12 jaar). Utrechts Centrum voor de Kunsten biedt een uitgebreid programma met theater, musical, klassiek ballet, street dance en beeldende kunst. Een van de hoogtepunten wordt het optreden van het Groot Afvalorkest (5-12 jaar).
In De Maakplaats van Cultuur19 kunnen kinderen hun eigen kunstwerk maken met steeds een wisselend ‘geheim ingrediënt’.
Tussen de optredens door draaien DOENJA’s kinder-DJ’s Hitjes hun favoriete muziek. En wie even trek heeft, vindt aan de bar de meest smakelijke hapjes, drankjes en de geurige, verse koffie van Koffie K’tje.

Een uitgebreider programmaoverzicht is te vinden op www.cultuur19.nl. Brede School Het Zand is gevestigd op Pauwoogvlinder 20, Utrecht. De Duik in het Zand is onderdeel van de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik en is gratis toegankelijk. Het programma wordt mogelijk gemaakt door Cultuur19 en DOENJA Dienstverlening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.