Dementiecafe-ervaringsdeskundige-Ignar-Rip

Dementiecafé Leidsche Rijn: méér rust dankzij muziek

Het eerstvolgende Dementiecafé dat georganiseerd wordt door het team van Zorgverslimming staat geheel in het teken van de invloed van muziek. Deskundige Ignar Rip zal vertellen hoe muziek mensen met dementie meer rust geeft. Het Dementiecafé vindt plaats op woensdagavond 24 januari bij koffietentje BlendUT in winkelcentrum Terwijde.

Minder stress
Welke werking er van muziek uit kan gaan, ondervond Ignar Rip zelf tijdens de verzorging van zijn moeder. Wanneer hij tijdens het helpen met tandenpoetsen en aankleden een bepaald muziekje opzette, zag hij zijn moeder rustiger worden. De verzorging en de samenwerking verliepen daardoor veel soepeler. Ook op andere momenten zag Ignar welke impact muziek op zijn moeder had.

Voordelen van muziek
Ignar heeft er een studie van gemaakt en wordt nu gezien als expert op het gebied van muziek en dementie. Hij begeleidt zorginstellingen bij het implementeren van muziek in de verpleging van mensen met dementie en geeft lezingen in het hele land. Hij heeft het tot zijn persoonlijke missie gemaakt om mantelzorgers en verzorgenden ervan te laten doordringen welke voordelen muziek biedt bij Alzheimer, Parkinson en zelfs ook ziektes van heel andere aard.

Thuis inzetten
Tijdens het Dementiecafé horen bezoekers aan de hand van welk stappenplan zij muziek kunnen inzetten in hun eigen situatie.

Aanmelden
Aanmelden voor het Dementiecafé op 24 januari kan met een e-mail naar [email protected]. Bezoekers en geïnteresseerden kunnen zich ook registreren via Facebook. Meer informatie is te vinden op http://zorgverslimming.nl/dementiecafe-24-januari-2018/.

Over Dementiecafé Leidsche Rijn
Het Dementiecafé Leidsche Rijn wordt georganiseerd door de netwerkorganisatie Zorgverslimming. Zorgverslimming kreeg signalen dat er in Leidsche Rijn behoefte is aan meer steun bij dementie en organiseert daarom het Dementiecafé. Het café is kleinschalig en laagdrempelig van opzet en speciaal bedoeld voor mantelzorgers en andere belangstellenden. Het concept is nog volop in ontwikkeling. Bewoners uit Leidsche Rijn kunnen erin meedenken. Naast het Dementiecafé Leidsche Rijn organiseert Zorgverslimming ook nog andere themacafés waarbij mantelzorg en ervaringsdeskundigheid centraal staan.

1 gedachte over “Dementiecafé Leidsche Rijn: méér rust dankzij muziek”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven