MBO Utrecht

MBO Utrecht: ‘Steek veel tijd in oriëntatie voordat je een opleidingskeuze maakt’

De overstap van de middelbare school naar een vervolgstudie is erg belangrijk én leuk. Welke opleiding moet je gaan volgen? MBO Utrecht adviseert scholieren om zich – voor het maken van een studiekeuze – goed voor te bereiden en veel tijd in de oriëntatie te steken.

Het kiezen van een vervolgopleiding is een belangrijk moment. Dat het dan goed is om echt te weten waar je interesse ligt, ondervond ook Sabine uit Maarssen. De studente wist tijdens haar middelbare school zeker dat ze modeontwerpster wilde worden. Al in het eerste jaar ontdekte ze dat dat toch een verkeerde keuze was. ‘Het creatieve paste niet bij mij, ik was veel meer geïnteresseerd in techniek, aldus Sabine.

Inmiddels volgt Sabine de opleiding Bouwkunde en Infra (in de uitstroomrichting Bouwkunde vormgeving, design & architectuur). ‘Ik kon al snel naar een Open Dag van MBO Utrecht en ben toen bij de technische opleiding gaan kijken. Ze waren heel duidelijk en eerlijk in de voorlichting. Fijn! Tijdens de Open Dag kon ik studieboeken inkijken en de ontwerpen en producten van studenten zien. Ik was direct heel enthousiast!’

Persoonlijk en betrokken

Sabine is ervan overtuigd dat ze nu wel de juiste keuze heeft gemaakt. ‘Ik vind het mooi dat je van niets iets maakt. Je start met een zandvlakte, dan een fundering en uiteindelijk heb je een huis.’ Ook is ze blij met de sfeer op school. ‘Iedereen kent en helpt elkaar.’ Voor extra hulp kan ze altijd terecht bij een docent of medestudent.Na de opleiding wil ze het liefst aan de slag in de bouw. ‘Daarna kijk ik wel verder of ik nog wil doorleren.’

MBO Utrecht

MBO Utrecht heeft zestig opleidingen in de richting van ict, muziek, welzijn, toerisme, economie, dans, event, ondernemen, techniek, horeca, zorg en sport. Door de kleinschalige omgeving is het onderwijs persoonlijk en op maat. Bij MBO Utrecht leg jij de basis voor je latere beroep. Onze locaties bevinden zich op 6 goed bereikbare plekken in de stad Utrecht.
Onze volgende Open Dag is op woensdag 17 januari van 18.00 tot 21.00 uur. Check: www.mboutrecht.nl

2 gedachten over “MBO Utrecht: ‘Steek veel tijd in oriëntatie voordat je een opleidingskeuze maakt’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.