dj muziek

Mijn plan voor 2018: “Investeren in de jeugd!”

In Vleuten-De Meern wonen veel kinderen en jongeren en hun aantal stijgt. Mijn plan voor dit nieuwe jaar is om nog meer te investeren in de jeugdige bewoners van de wijk. Om samen met hen te kijken naar hun talenten en toekomstperspectief. Ik daag alle jeugd in de wijk uit om samen met mij te zorgen voor een ultradigitaal en muzikaal buurtcentrum de Pijler, waar oud én jong zich thuis voelt. Ik wil alle jongeren in de wijk leren kennen en zorgen voor een veilige omgeving voor de jeugd van deze wijk.

Het aantal kinderen en jongeren in onze wijk stijgt. Als we nu niet niets doen, dan vrees ik overlast en andere dingen die we niet willen zien in onze wijk. Die we niet bij onze jongeren willen zien. Ik vind het belangrijk dat jongeren niet buiten rondhangen, maar naar een plek komen waar ze hun talenten kunnen ontwikkelen en nieuwe dingen kunnen ontdekken. Samen met de gemeente heeft stichting Welzaam gekeken met welke spullen we de buurtcentra aantrekkelijk kunnen maken voor jongeren. Eind 2017 hebben we de spullen gekregen: playstations, spellen, een drone, tafeltennistafel, tafelvoetbal en een professionele DJ-set.

In de buurtcentra zijn veel mensen die graag jongeren willen helpen, bijvoorbeeld met hun huiswerk. In de buurtcentra is iedereen welkom. Buurtcentra hebben voor alle leeftijden wat te bieden, van dans voor kleuters, zaalvoetbal voor jongeren tot biljarten voor ouderen. Ook hebben we ruimte voor (maatschappelijke) stages op bijna alle schoolniveaus.

In buurtcentra ontmoeten jong en oud elkaar. Een groep jongeren op straat hoeft helemaal geen bedreiging te zijn, maar ze wordt wel vaak zo ervaren. Dat komt doordat mensen de jongeren niet kennen. In het buurtcentrum benaderen mensen elkaar op positieve wijze, en ontstaat er contact.

Uitdagen
Ik kan dit natuurlijk niet alleen. Daarom zoek ik bijvoorbeeld jeugdvrijwilligers die willen helpen in het buurtcentrum. Ik daag jongeren uit om samen met mij ervoor te zorgen dat iedereen zich thuisvoelt in het buurtcentrum. Ik zoek jongeren die een game-avond willen opzetten. Ook zoek ik iemand die een DJ-cursus voor jongeren wil geven in buurtcentrum de Pijler. De apparatuur is in huis! Ten slotte daag ik ook de ouders van de wijk uit om samen met mij te kijken wat we voor onze kinderen in hun vrije tijd kunnen betekenen.

Ten slotte wil ik nog deze wijsheid meegeven voor 2018: durf elkaar te groeten en wees lief voor elkaar. Vleuten-De Meern maken wij samen!

Adil Chebli is sociaal beheerder bij Welzaam, voor buurtcentrum de Pijler en buurtcentrum de Weide Wereld.
Buurtcentrum de Pijler, Bovenpolder 80, Veldhuizen
Buurtcentrum de Weide Wereld, Teunisbloemlaan 50, Vleuterweide.
06-81 31 84 61
[email protected]

Geschreven door: Adil Chebli

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven