Wijk-Informatie-Map-Het-Zand
 

Wijk Informatie Map Het Zand

19 januari 2018 06:30  Redactie  Reageer

Op zondag 14 januari is tijdens de Duik in het Zand de wijk informatiemap voor Het Zand gepresenteerd. De map werd uitgereikt aan Wendie de Pater, vrijwilligster en medeoprichter van het Taalcafé door sociaal makelaar Simone van der Sluijs van DOENJA dienstverlening.

Elke donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur vindt het Taalcafé plaats voor Statushouders in de brede school het Zand, Pauwoogvlinder 20 in Leidsche Rijn. Statushouders ontmoeten Nederlanders, waarmee ze in gesprek gaan, spelletjes doen, oefenen met taal, afspraken maken, hulp regelen, etc. Doel is om de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen en de Nederlandse samenleving te vergroten, zodat integratie sneller kan verlopen.

De wijk informatie map is bedoeld voor alle bewoners van de wijk, om hen wegwijs te maken naar voorzieningen op het gebied van (medische) zorg, voorzieningen, kinderen en vrije tijd. De map wordt per subwijk ingevuld, te weten; Terwijde, Parkwijk/Langerak en Het Zand/Grauwaart/Hoge Weide. De mappen komen op verschillende plekken in die wijken te liggen om de vindbaarheid van locaties en voorzieningen te vergroten. De map is o.a. in de huiskamer van brede school het Zand in te zien.

De informatiemap is geïnspireerd door de wijkmap in Vleuten De Meern, ondersteund door collega-organisatie Welzaam Utrecht.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website